Hyppää sisältöön

Tala om sorgen - vi lyssnar

Klumpen i halsen kan bli mindre om du pratar om din sorg med någon. Du kan gå med i en sorgegrupp som en församling ordnar eller få prata direkt med en annan människa per telefon eller chatt via Kyrkans samtalstjänst.

Jag möttes av en vänlig människa. Det var inte frågan om någon form av terapi men jag fick berätta min berättelse. Det kändes bra.

Ta kontakt via chatt

Kyrkans samtalstjänst finns till för dig som vill dela din sorg och det som är tungt för dig. Du kan chatta med oss i Kyrkans samtalstjänst måndag-torsdag kl. 19-21. Du får berätta din berättelse och vi lyssnar på dig. I chatten behöver du inte berätta vem du är, och i samtalet är både du och den som svarar anonyma. Känn det som en trygghet. De som svarar i chatten är anställda inom kyrkan eller frivilliga som fått utbildning i att lyssna. Gå till chatten via denna länk. 

Ring till oss på nummer 0400 - 22 11 90

Vi i Kyrkans samtalstjänst lyssnar till dig också via telefon. Vi svarar i telefonen varje kväll mellan kl. 20 och 23. Ibland är det kö, och då behöver du vänta en stund innan vi kan ta emot ditt samtal. De som tar emot samtalen är anställda inom kyrkan eller frivilliga som fått utbildning för uppgiften. Ni är anonyma för varandra, du behöver inte presentera vem du är. Vi hoppas vi får lyssna till din berättelse och stöda dig i sorgen.

Skicka meddelande via nätet eller skriv ett brev

Det kan kännas bra att lägga ord på sina tankar och sin sorg. Om du tycker att skrivande hjälper dig kan du skicka ett brev till oss på Kyrkans samtalstjänst, antingen ett vanligt pappersbrev, eller ett nätmeddelande. Du kan skriva till oss när som helst och nätmeddelanden svarar vi på inom några dagar.

Skriv ett nätmeddelande till Kyrkans samtalstjänst.

Kontakta din församling

De som arbetar i en församling finns till för dig. Du kan ta kontakt med en präst, diakoniarbetare, ungdomsarbetsledare eller annan anställd. Sök upp någon människa som du känner att kan ge dig stöd. Församlingarna ordnar också sorgergrupper, läs mer om dessa nedan. 

Klicka här för att hitta en församling på din ort.

Ensamma tillsammans: Ingen kan helt förstå din sorg. Inte min heller. – Mia Anderssén-Löf