Hyppää sisältöön
Ljuständning.

Direktsänd andakt med ljuständning på Facebook

Lördag 2.11 mellan 18 och 19 på Facebooksidan Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland

På allhelgona tänder vi ljus. På gravar och hemma. Det är ett sätt att sakna och minnas. I en andakt på lutherska kyrkans facebook tänder vi ljus för de nära och kära du vill minnas. Vi sänder andakten direkt som video på allhelgonakvällen lördag 2.11 mellan 18 och 19. 

Berätta vem vi ska tända ljus för i andakten

I andakten tänder prästerna Sara Grönqvist och Lucas Snellman ljus för personer som tittarna minns och saknar.  

– Via Facebook kan tittarna be oss att tända ljus för någon som de saknar. Man får också gärna berätta vad den personen betytt för en och varför vi ska tända ett ljus för just honom eller henne. Ett minnesord som vi läser upp under sändningen, berättar Sara Grönqvist, sakkunnig i själavård vid Kyrkostyrelsen.

Vem vill du att vi tänder ljus för? Berätta i kommentarsfältet under sändningens gång eller skicka redan nu ett meddelande till oss via Facebook Messenger. När vi delar med oss av vårt minne blir saknaden lättare att bära.

Också stämningsfull musik och dikter

I andakten ingår förutom ljuständning också läsningar ur både bibel och dikter med musik. Det blir både nyare modernare musik som Tears in heaven och äldre traditionella psalmer som Bred dina vida vingar. Lauri Palin, kantor i Sibbo svenska församling, står för musiken.

Andakten sänds 2.11 kl. 18-19 på vår Facebooksida.