Hyppää sisältöön

Uskontojen uhrien tuki, UUT ry

Uskontojen uhrien tuen, UUT ry:n, tarkoitus on tukea ja neuvoa ihmisiä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi tai harhaan johdetuiksi jossakin uskonnollisessa yhteisössä. Yhdistys on poliittisesti, uskonnollisesti ja taloudellisesti sitoutumaton.


Yhdistys on toiminut vapaaehtoisvoimin vuodesta 1987, ja se on rekisteröity vuonna 1993. Päätoimintamuotoina ovat tiedottaminen sekä vertaistukiryhmät, joissa uskonnollisen painostuksen kohteeksi joutuneet ihmiset voivat neuvoa ja auttaa toisiaan. Tukea annetaan riippumatta siitä, onko konflikti yhteisön vai yksilön itsensä aiheuttama. Yhdistys julkaisee Muutos-nimistä uutislehteä.


Uskontojen uhrien tuki ei ole uskontojen vastainen yhdistys. Se haluaa vaikuttaa uskonnollisiin yhteisöihin niin, ettei uhreja syntyisi. Se ei ota kantaa eri uskontojen rakenteisiin. Yhdistys toivoo, että Suomessa toimivat uskonnolliset yhteisöt kertoisivat jo liittymisvaiheessa jäsenilleen, mihin nämä sitoutuvat sekä henkisesti että taloudellisesti. Yhdistys edellyttää myös, että yhteisöihin liittyminen tai niistä eroaminen voisi toteutua ilman painostusta tai uhkailua.

Yhdistyksellä on vertaistukipuhelimet.