Hyppää sisältöön

Suomen Raamattuopisto (SRO)

Suomen Raamattuopisto on luterilaisen kirkon piirissä toimiva itsenäisen säätiön omistama koulutuslaitos ja kansanopisto. Säätiön toimintakeskus perustettiin vuonna 1945 Kauniaisiin. Se antaa erityisesti raamattuopetusta ja koulutusta hengelliseen työhön.

Raamattuopiston perusti pastori Urho Muroma. Hänen mukaansa sen tehtävänä on vaalia herätyskristillistä, raamatullista ja tunnustuksellista perintöä. Raamattuopisto onkin perinteisesti tähdännyt hengellisen elämän syntymiseen ja syventämiseen. Sen tavoitteena on palvella kirkkoa, mutta toisaalta harjoittaa myös terävää kirkkokritiikkiä.

Raamattuopiston pohjana on uuspietismi, ja se luetaan kuuluvan viidenteen herätysliikkeeseen. Säätiöllä on loma- ja kurssikeskus Vuokatissa, toimintakeskus Helsingissä sekä toimintaa sadoissa seurakunnissa.

Raamattuopisto on mukana Diakonia-ammattikorkeakoulussa, jossa suoritettava tutkinto antaa kelpoisuuden muun muassa kirkon nuorisotyöhön. Raamattuopistossa voi suorittaa myös yleisen teologian perusopinnot.

Raamattuopiston yhteydessä toimiva Perussanoma Oy kustantaa Elämä-lehteä ja julkaisee vuosittain parikymmentä kristillistä kirjaa.