Hyppää sisältöön

Mitä aamen tarkoittaa? Mikä on öylätti? Mietityttääkö jokin kirkollinen termi tai sanasto? Tämän sivun haun kautta voit tutustua eri kirkollisten termien sanastoon ja etsiä kirkollisten termien merkityksiä. Käytä ylläolevaa hakua, tai valitse alta teemoittain tai voit myös alkukirjaimien mukaan tarkastella koko sanastoa. 

Suomen Pipliaseura

Suomen Pipliaseura

Pipliaseura tuo toivoa tähän päivään ja luo uskoa tulevaisuuteen – myös niille, jotka ovat kaikkein heikoimmassa asemassa.

Pipliaseuran työn kautta

  • tavoitetaan ihmiset heidän omalla kielellään
  • luodaan pohja luku- ja kirjoitustaidolle
  • vaikutetaan syrjiviin asenteisiin
  • herätetään mielenkiintoa Raamattua kohtaan

Pipliaseura kääntää Raamattua eri kielille osana kirkkojen lähetystehtävää. Ihminen tavoitetaan parhaiten hänen omalla kielellään. Ensimmäisen käännöksen yhteydessä luodaan usein myös kirjakieli.

Kirjakieli tuo yksittäisille ihmisille välitöntä toivoa – mahdollisuuden oppia lukemaan. Lukeminen omalla kielellä on perustava ihmisoikeus ja avain moneen: koulutustason nousu vaikuttaa asenteisiin, edistää demokratiaa, lisää tasa-arvoa ja poistaa köyhyyttä.

Pipliaseura tekee kehitysyhteistyötä kristilliseltä arvopohjalta. Työn kautta myös syrjäytetyt saavat ihmisarvon. Lähimmäisenrakkaus voimistaa ihmistä.

Tarkoitus on, että ihmiset voivat löytää Raamatun sanoman. Jotkut tarvitsevat rohkaisua Raamatun lukemiseen. Toiset kysyvät, mikä Raamatun sanoma on tai mikä on Raamatun ja heidän oman elämänsä välinen yhteys.

Kansainvälinen, paikallinen ja ekumeeninen

Suomen Pipliaseura on osa Yhtyneiden Raamattuseurojen, United Bible Societies (UBS), verkostoa, jonka työ ulottuu 200 maahan ja alueelle. Tavoitteena on, että Raamattu on kaikkien ulottuvilla ja siinä muodossa, joka on käyttäjälle sopivin.

Suomen Pipliaseura ei lähetä omia työntekijöitään ulkomaille vaan toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisen pipliaseuran kanssa, osallistuu koulutukseen ja arviointiin sekä tukee hankkeita taloudellisesti. Raamatunkääntäjät puhuvat paikallista kieltä aina äidinkielenään.

Suomessa Pipliaseura on ev.lut. kirkon virallinen lähetysjärjestö. Samalla se toimii ekumeenisella pohjalla. Jäseninä on yli puolet Suomen ev.lut. kirkon seurakunnista, Katolinen kirkko Suomessa, Suomen ortodoksinen kirkko ja Suomen vapaakristillinen neuvosto. Lisäksi jäseninä on 15 alueellista pipliaseuraa.

Pipliaseura on myös Suomen johtava raamatunkustantaja. Valikoima kattaa painetut ja digitaaliset tuotteet.

Työhön kuuluu lisäksi Raamatun sisältöjen sekä työn tulosten avaaminen viestinnällisten kampanjoiden ja materiaalien avulla. Seura julkaisee Piplia-lehteä.