Hyppää sisältöön

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja seurakuntien kansainvälisen avun järjestö. Ulkomaanapu työskentelee noin 15 maassa, joissa se tekee pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, katastrofityötä, kirkkojenvälistä yhteistyötä sekä ihmisoikeus- ja rauhantyötä maailman köyhimpien ihmisten kanssa etniseen taustaan, uskontoon tai kansallisuuteen katsomatta. Keskeisimmät toiminta-alueet ovat Itä-, Keski- ja Länsi-Afrikka sekä Etelä-Aasia. Suomessa Ulkomaanapu tekee vaikuttamistyötä ja tukee erityisesti seurakuntien kansainvälisyyskasvatusta.

Kirkon Ulkomaanapu saa varoja työhönsä seurakuntien talousarvioista ja kolehdeista sekä yksityislahjoittajilta, ulkoasiainministeriöltä ja kansainvälisiltä rahoittajilta, kuten EU ja YK-järjestöt. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta kanavoidaan Ulkomaanavulle 60 prosenttia. Kirkon Ulkomaanapu on mukana Nenäpäivässä yhdessä kahdeksan muun järjestön kanssa.

Hallinnollisesti Ulkomaanapu on säätiö. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kattojärjestö ACT-allianssiin. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat myös Luterilainen maailmanliitto ja Kirkkojen maailmanneuvosto.