Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Uppdaterad notis: Finska församlingen i Nordsjö ordnar sorgeandakt för brandoffren

Publicerad 09.12.2016

Evangelisk-lutherska kyrkans samtalstjänst är öppen på grund av branden i Nordsjö natten mellan torsdag och fredag. I lägenhetsbranden i Nordsjö i Helsingfors dog fyra personer, tre av dem var minderåriga barn.

Finska församlingen i Nordsjö ordnar en sorgeandakt till minnet av offren för branden i Nordsjö kyrka (Hamnholmsvägen 7, Helsingfors) på fredag 9.12 klockan 18. De som deltar i sorgeandakten har möjlighet att bli kvar på en konsert som på grund av sorgeandakten har senarelagts till klockan 18.30.

Marielunds kapell i Nordsjö kyrka och gatukapellet i köpcentret Columbus i Nordsjö håller öppet för stillhet och samtal. På plats finns anställda i den finska församlingen. Kapellen håller öppet till klockan 18.

Riksomfattande samtalstjänsten öppen

Kyrkans samtalstjänst (på finska) nås på 010 190071 hela dagen. Den finska chatten är öppen på www.kirkonkeskusteluapua.fi

Den svenskspråkiga chatten på www.samtalstjanst.fi är öppen ett par timmar på fredag eftermiddag från klockan 13. Kyrkans svenska samtalstjänst öppnar klockan 20 på nummer 01019 0072.

– En så här chockerande nyhet berör inte bara dem som bor nära utan också längre bort. Att kunna dela sina tankar och diskutera det som hänt gör det lättare att bearbeta den ångest som olyckan väcker, säger Titi Gävert, sakkunnig inom diakoni på Kyrkostyrelsen.

Mera information:
Titi Gävert, sakkunnig inom diakoni, tfn 050 3264 789, titi.gavert@evl.fi