Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkan förnyade sin webbsajt

Publicerad 24.11.2016

Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland har förnyat sin gemensamma webbsajt, evl.fi.

– Sidorna har utvecklats helt från grunden och det möjliggör ett mera mångsidigt samarbete med församlingarna både i fråga om andligt och redaktionellt material. Kyrkans webbtjänst betjänar besökarna som en aktuell och andlig mediekanal, beskriver projektchef Samuli Suonpää.

– Nu kan kyrkan erbjuda en visuellt modern och mobilvänlig sida. Tack vare samma teknik som många församlingar blir det möjligt för små svenska församlingar att lyfta gemensamt innehåll på sina egna webbsajter, säger webbredaktör Julia Abebe.

Den nya tjänsten beskriver kyrkans verksamhet och tjänster på ett koncentrerat sätt. På sidorna finns information om vad man behöver tänka på då man firar till exempel dop eller bröllop, om stöd vid krissituationer, material för att stilla sig eller fördjupa sin tro och till exempel information om kyrkans arbete utomlands.

På webbplatsen finns också grundläggande fakta om kyrkan, dess organisation, ekonomi, beslutsfattande och kyrkan som arbetsgivare.

Medierna betjänas med aktuell information via ett pressrum.

I det här skedet är de nya sidorna publicerade på svenska och finska. De engelska sidorna förnyas i ett senare skede och till dess finns de gamla engelska sidorna kvar. Också de lättlästa och teckenspråkiga sidorna finns kvar i den tidigare versionen.

All respons på den nya tjänsten är välkommen. Responsblanketten finns tillsvidare tillgänglig överallt på webbsajten.

Mera information:
projektchef Samuli Suonpää, tfn 050 576 0990
chefredaktör Eeva-Kaisa Heikura, tfn 040 688 1421