Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Prästen Jaana Kivekäs är årets motionsagent

Publicerad 10.05.2022

Delegationen för Kyrkans motion och idrott har idag 10.5, på Drömmarnas motionsdag (Unelmien liikuntapäivä), valt prästen Jaana Kivekäs från Fredrikshamns församling till årets motionsagent.

Motionsagenter är en del av konceptet Församling i rörelse som uppmuntrar församlingar att öka och synliggöra fysisk aktivitet. Motionsagenten är församlingens kontaktperson och arbetsbilden formas enligt lokala behov. Församling i rörelse utgår från en kristen människosyn där varje människa utgör en helhet.

Årets motionsagent Jaana Kivekäs har inkluderat olika träningsformer i sitt arbete på ett mångsidigt sätt. Hon har bland annat ordnat klätterklubbar, parkourklubbar, trappträningar och Stillhetens yoga i församlingen. Kivekäs har med egna exempel visat hur mångsidigt man kan röra sig och motionera i församlingen.

– Jag är verkligen förvånad och glad över att jag blev utsedd till årets motionsagent. Erkännandet är viktigt för hela församlingen. I Fredrikshamns församling ser vi tillsammans värdet av rörelse och de möjligheter som motion ger för att möta människor. Jag får ägna min arbetstid åt att vara motionsagent och pröva nya sätt att bjuda in människor att träna tillsammans. Stort tack till kyrkoherde Anna Kinnunen och hela arbetsgemenskapen! Som motionsagent har det varit viktigt att märka vilka fina och djupa diskussioner det kan uppstå medan man rör på sig, säger Jaana Kivekäs.

Det finns ett tiotal motionsagenter runtom i Finland.

Publiceringsfria bilder

Mera information:
Mikko Mäkelä, sakkunnig, Kyrkostyrelsen, tfn 050 439 1968, mikko.makela@evl.fi
https://liikkuvaseurakunta.fi/forsamling-i-rorelse/
https://www.unelmienliikuntapaiva.fi/hem/