Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Ungdomens kyrkodagar 2022 flyttar till april

Publicerad 10.01.2022

Ungdomens Kyrkodagar (UK) som skulle ordnas i januari 2022 kommer på grund av rådande coronarestriktioner att flyttas fram och hålls istället 21-24 april på Lärkkulla i Raseborg.

– Vi hade några olika alternativ för plan B och ungdomarna i planeringsgruppen var överens om att det bästa alternativet var att flytta UK till senare på våren. Det är viktigt att ungdomarna får träffas och diskutera med gamla och nya vänner över församlingsgränserna, säger Rebecka Stråhlman, sakkunnig i ungdomsfrågor på Kyrkostyrelsen.

Radiogudstjänst 23 januari med glimt av Ungdomens kyrkodagar

Trots att Ungdomens kyrkodagar hålls i april bjuds det ändå på en glimt av Ungdomens kyrkodagar i samband med radiogudstjänsten i Yle Vega söndag 23 januari klockan 13.03. I radiogudstjänsten som bandas i Petruskyrkan i Helsingfors medverkar husbandet för UK 2022 tillsammans med årets UK-präst Claus Terlinden och biskop Bo-Göran Åstrand. I gudstjänsten sjungs bland annat den temasång som skrivits för årets Ungdomens kyrkodagar, Vår Gud ger oss frihet, av Maryelle Steffansson och Alex Mäkinen.

Ungdomens kyrkodagar är Borgå stifts egen ungdomsriksdag som årligen samlar ombud från stiftets församlingar till debatt och diskussion om aktuella teman.

Mera information: Rebecka Stråhlman, sakkunnig i ungdomsfrågor, tfn 040 688 1558, rebecka.strahlman@evl.fi
evl.fi/ungdomenskyrkodagar