Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Fri är temat då kyrkodagarna samlar folk från hela Borgå stift till Mariehamn i november

Publicerad 29.09.2021

Borgå stift samlas till kyrkodagar i Mariehamn 12-14 november. Dagarna som har temat Fri bjuder på såväl samtal kring aktuella frågor som litteratur, musik, konst och till exempel möjlighet att pilgrimsvandra.

– Min förhoppning är att kyrkodagarna skall innebära en nystart för deltagarna efter den långa coronapandemin. Vi behöver nu verkligen träffas för att dela erfarenheter, träffas och dra upp riktlinjerna för framtidens kyrka, säger direktor Sixten Ekstrand på Kyrkans central för det svenska arbetet.

I det omväxlande programmet medverkar såväl ett flertal lokala åländska förmågor som präster, frivilliga medarbetare och körer från olika håll i Svenskfinland. Till de mera långväga gästerna hör evangelisten Britta Hermansson, pastor i Equmeniakyrkan i Göteborg, prästen och författaren Kent Wisti från Lund och nätprästen Charlotte Frycklund från Uppsala. Biskop Bo-Göran Åstrand talar kring temat Från pandemin mot framtiden – vägar och vyer i frihetens landskap och kommenteras av prästerna Emma Audas och Albert Häggblom.

Kyrkoherden i Mariehamns församling Mari Puska hälsar deltagare från hela stiftet välkomna till Mariehamn.

– Vi är i församlingen glada över att få stå värd för kyrkodagarna och hoppas på rikt deltagande. På Åland finns det nu ingen corona och det är också tryggt att resa med färjorna till Mariehamn.

Kyrkodagarna ordnas av Kyrkans central för det svenska arbetet i samarbete med Mariehamns församling.

Kyrkodagarna är en lång tradition som startade redan 1918. I kyrkodagarna deltar i regel ett par hundra kyrkligt anställda, förtroendevalda och församlingsaktiva.

Mera information: direktor Sixten Ekstrand, Kyrkans central för det svenska arbetet, tfn 040 142 6674 eller e-post sixten.ekstrand@evl.fi
Kyrkodagarnas program i sin helhet