Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Nationella fadderdagen firas på söndag 6 juni

Publicerad 31.05.2021

Nationella fadderdagen firas på söndag 6 juni. Det är tredje året i rad som dagen firas nationellt. Dagen påminner om hur viktigt fadderskap är.

På fadderdagen ordnar församlingarna program av olika slag. Man uppmuntrar till kontakt med fadderbarnen och delar också tips på sånt man kan göra virtuellt. På webbplatsen fadder.fi finns tips på aktiviteter som faddrar och fadderbarn kan göra tillsammans på distans. 

Församlingarna runt om i Finland ordnar den här gången sina fadderdagsevenemang framför allt som äventyr utomhus. Till exempel står bastu, simning, tävlingar, utflykter och picknickar på programmet. Församlingarna berättar på sina webbplatser om hurdana evenemang de ordnar.

Ekenäs ger faddertips på sociala medier

Ekenäsnejdens svenska församling uppmärksammar fadderdagen främst i sociala medier. Där ger de bland annat tips på aktiviteter faddrar kan göra tillsammans med sina fadderbarn både fysiskt och på distans, utflyktsmål och boktips antingen som gåva eller för gemensam högläsning.

De kyrkliga samfälligheterna i huvudstadsregionen ordnar en del program som fungerar på båda språken. Till exempel samarbetar församlingarna i Vanda med några caféer som ger fadderdagserbjudande medan Esbo församlingar samarbetar med Finlands naturcentrum Haltia som erbjuder gratis inträde till naturutställningarna för alla fadderbarn på söndag 6 juni klockan 10-17. 

Mera information: Mirva Sandén, sakkunnig, småbarnspedagogik och skola, tfn 040 585 1357, mirva.sanden@evl.fi

Webbplatsen fadder.fi 
Ekenäsnejdens svenska församlings Facebooksida