Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Den blomstertid ljuder under veckoslutet

Publicerad 26.05.2021

Psalmen Den blomstertid nu kommer är för många viktig för att markera att sommaren börjar. Även om vi inte heller i år kan samlas till stora fester och sjunga Den blomstertid så kan vi tacka för den kommande sommaren med vår egen röst.

Kom med och sjung Den blomstertid 29–30 maj

Till exempel inbjuder domkyrkoförsamlingen i Esbo stift alla finländare att sjunga Den blomstertid lördagen 29 maj klockan 18. Sommarpsalmens söndag firas 30 maj och då sjunger man Den blomstertid i gudstjänsterna på olika håll i landet.

Kören Helsinki Gospel har på Youtube publicerat en video med sin egen tillämpning av Den blomstertid på finska, där olika personer sjunger på olika platser ute i naturen. 

Under veckoslutet utmanas vi att sjunga Den blomstertid, att ta ett foto och berätta var den finaste platsen att sjunga Den blomstertid finns. Dela bilden eller en video på sociala medier med hashtaggarna #finlandsfinasteblomstertid, #suomenkomeinsuvivirsi, #suvenkomeinsuvirsi eller rent av med en hashtag för din hemort, i stil med #stadinkomeinsuvivirsi #vandasvackrastesommarpsalm.

Mera information:
Esbo domkyrkoförsamlings Facebookevenmang
Nina Pakkanen, kantor, körledare för kören Gospel Helsinki, tfn 050 387 7157, nina.pakkanen@evl.fi

Texten har uppdateras 26.5.2021 klockan 16.29 med länk till Esbo domkyrkoförsamlings Facebookevenemang och ett stycke om Helsinki Gospels video.