Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Ekumeniska rådet uppmanar till bön för de drabbade på ön Lesbos

Publicerad 09.09.2020

Ekumeniska rådet i Finland uppmanar till gemensam bön med anledning av den eldsvåda som drabbat flyktinglägret Moria på ön Lesbos i Grekland. I det internationella flyktinglägret bor ca 13 000 asylsökande under usla förhållanden. Ekumeniska rådet uppmanar kyrkor, församlingar och kristna att be för de drabbade asylsökandenas räddning och för beskydd för invånarna.

I vädjan skriver Ekumeniska rådet att situationen på ön Lesbos redan tidigare har varit ohållbar. ”Vi ber därför om vishet för beslutsfattarna och alla de som arbetar i en överansträngd situation. Vi har ett gemensamt ansvar för vår medmänniska.”

Ekumeniska rådets uppmaning i sin helhet på finska:

Kehotus yhteiseen rukoukseen hädän alaisten puolesta Lesboksen saarella

Suomen Ekumeeninen Neuvosto kehottaa yhteiseen rukoukseen Morian leirillä tapahtuneen tuhoisan tulipalon vuoksi Kreikassa. Ylikansoitetulla leirillä asuu noin 13 000 turvapaikanhakijaa kurjissa oloissa. Tulipalon syytä ei vielä tiedetä, mutta tuhopolton mahdollisuutta ei ole suljettu pois. Palojen alkuja on useita.

Leirin asukkaat ovat paenneet vuorille ja kaupunkiin, johon heitä ei kuitenkaan päästetä. Lesboksen saarelle on tulipalon vuoksi julistettu hätätila. Koko leiri on tulessa. Kreikka tarvitsee meidän rukouksiamme, turvapaikanhakijoiden äärimmäinen hätä on käsin kosketeltava. Pyydämme kirkkoja, seurakuntia ja kaikkia kristittyjä rukoukseen hädän alaisten turvapaikanhakijoiden pelastamiseksi ja saaren asukkaiden varjelemiseksi.

Lesboksen saarella tilanne on jo tähän saakka ollut kestämätön eikä sen kapasiteetti ole riittänyt turvapaikkaa etsivien auttamiseksi. Pyydämme viisautta päättäjille ja kaikille niille, jotka työskentelevät ylikuormittuneessa tilanteessa. Vastuu lähimmäisistä on yhteinen.

Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alasti, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni.

Helsingissä 9.9.2020

Suomen Ekumeeninen Neuvosto