Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Barn och unga kan popup-chatta under skolstartveckan

Publicerad 09.08.2019

Nästa vecka börjar skolorna och under den veckan ordnar evangelisk-lutherska kyrkan en popup-ungdomschatt för barn och ungdomar på webbadressen www.evl.fi/ungdomschatt.

– Chatten är öppen måndag till fredag 12-16 augusti mellan klockan 13 och 16 varje dag. I chatten kan ungdomarna dela sina tankar kring skolstarten och vardagen. Där finns alltid en anställd inom kyrkan som är villig att lyssna, berättar Sara Grönqvist, sakkunnig i själavård på Kyrkostyrelsen.

De som chattar presenterar sig på hemsidan under rubriken Vi som lyssnar. Alla som chattar har tystnadsplikt och den som tar kontakt i chatten förblir anonym. 

Chatten är en form av skolsamverkan och ett sätt för kyrkan att stöda skolornas förebyggande elev- och studerandevård. Ungdomschatten är en del av det arbetet som webbplatsen Skolan och kyrkan jobbar med. Skolan och kyrkan är evangelisk-lutherska kyrkans webbplats med information om olika möjligheter till samarbete mellan skolor och församlingar.

Chatten kommer också att synas via kyrkans kanaler på sociala medier, framför allt på kyrkans svenska Instagramkonto och Facebooksida.

Mera information: Sara Grönqvist, sakkunnig i själavård på Kyrkostyrelsen, tfn 040 688 1522, sara.gronqvist@evl.fi
www.evl.fi/ungdomschatt: 12-16.8.2019 klockan 13–16