Hyppää sisältöön
Kyrkans nyhetsarkiv

Kyrkans anställda stöder barn och unga på stafettkarnevalen i Esbo

Publicerad 17.05.2019

Evangelisk-lutherska kyrkan medverkar också i år i tältbyn på stafettkarnevalen 17-18.5 på Alberga stadion i Esbo. Vid kyrkans tält finns aktiviteter i form av spel och lekar.

− Det viktigaste för kyrkans anställda och frivilliga är ändå att se och höra barnen och ungdomarna, och finnas där för dem under de långa dagarna, säger Maria Björkgren-Vikström, sakkunnig i skolsamverkan.

Det är nu sjätte året i rad som kyrkan är med i tältbyn på Stafettkarnevalen.

Satsningen med ett eget tält är tänkt att fungera på samma sätt som förekomsten av idrottspräster, det vill säga att vara ett stöd för idrottarna men också att erbjuda gemenskap och trevligt tidsfördriv för den som känner sig ensam. I år kan man till exempel spela ett alldeles nytt fortunaspel i modell större.

Kyrkans central för det svenska arbetet samarbetar med anställda från Esbo, Vanda och Kyrkslätts svenska församlingar och även frivilliga ungdomar finns på plats. En av de anställda är Daniela Hildén, ungdomsarbetsledare i Vanda svenska församling.

− Jag tycker att kyrkans anställda ska finnas där folk samlas och på det sättet vara tillgängliga och synliga. Jag har goda minnen från stafettkarnevalen och tycker att det är både nyttigt och roligt att träffa lärare och elever i det här sammanhanget, säger Daniela.

Stafettkarnevalen engagerar skolor från hela Svenskfinland och de senaste åren har ca 2000 barn, unga och lärare besökt tältet med aktivitet. I år hålls Stafettkarnevalen i Alberga i Esbo 17-18.5.

Mera information:
Maria Björkgren-Vikström, sakkunnig i skolsamverkan, Kyrkostyrelsen, tfn 040 5846 873.
Se videon: Välkommen till vårt tält på Stafettkarnevalen! https://www.youtube.com/watch?v=1CULF5VHQhg