Hyppää sisältöön

Uskonnot Suomessa

Uskonnollinen ja katsomuksellinen ympäristö maailmalla ja Suomessa on merkittävästi muuttunut tämän vuosituhannen puolella. Täällä on tietoa uskonnoista Suomessa sekä uskontodialogista.

Uskontodialogia yksityisellä ja yleisellä tasolla

Eri uskontoja ja uskonnollisia perinteitä edustavat ihmiset kohtaavat toisiaan keskellä arkista elämää esimerkiksi naapurustossa, päiväkodissa, koulussa ja työpaikoilla.

Eri uskonnot voivat toimia yhdessä tärkeinä pitämiensä päämäärien puolesta. Se kuuluu osaksi uskontodialogia. Tärkeä eri uskontoja yhdistävä päämäärä on yhteiskuntarauhan edistäminen.

Tapahtumat

null Uusia ikkunoita juutalaisuuteen - ilmoittaudu koulutukseen!

Uusia ikkunoita juutalaisuuteen - ilmoittaudu koulutukseen!

Uusia ikkunoita juutalaisuuteen -koulutuspäivä Turussa 18.11.2019 on avoin kaikille kiinnostuneille. Päivän aikana käsitellään mm. Turun juutalaisten elämää, juutalaisten pyhiä tekstejä, nykyjuutalaisuuden moninaisuutta sekä kristinuskon ja juutalaisuuden kohtaamista. Koulutuspäivään sisältyy myös vierailu Turun synagogassa sekä mahdollisuus vierailla Turun juutalaisella hautausmaalla.
Julkaistu 11.9.2019
Synagoga.

Uusia ikkunoita juutalaisuuteen -koulutuspäivä Turussa 18.11.2019 klo 9:00-16:30. Koulutus järjestetään Åbo Akademilla ja Turun synagogassa.

Jokaisen kristityn työkalupakkiin kuuluu juutalaisuuden tuntemus. Uskontojemme juuret ovat monella tasolla sidoksissa toisiinsa ja pitkä rinnakkainen historia – usein hyvin kitkainenkin rinnakkaiselo – pakottaa erityisesti kristityn teologin, kasvattajan ja vastuunkantajan perehtymään tähän rinnallamme elävään sisareen.

Uusia ikkunoita juutalaisuuteen -koulutuspäivä on suunnattu ev.lut. kirkon sekä muiden seurakuntien ja kristillisten järjestöjen työntekijöille ja koulujen uskonnonopettajille, mutta kaikki aihepiiristä kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Kouluttajina toimii juutalaisuuden sekä juutalaisuuden ja kristinuskon kohtaamisen asiantuntijoita ja edustajia juutalaisesta seurakunnasta. Päivän aikana käsitellään mm. Turun juutalaisten elämää, juutalaisten pyhiä tekstejä, nykyjuutalaisuuden moninaisuutta sekä kristinuskon ja juutalaisuuden kohtaamista. Koulutuspäivään sisältyy myös vierailu Turun synagogassa sekä halukkaille mahdollisuus vierailla päivän päätteeksi Turun juutalaisella hautausmaalla.


Osallistumismaksu on 25 euroa, sis. 2 x kahvitarjoilun.

Vielä muutama paikka vapaana, ilmoittautua voit 8.11. asti sähköpostitse: pekka.lindqvist(at)abo.fi. Tarvittaessa myös puhelimitse, ks. numero alla.
Ilmoittautuneet saavat maksuohjeen verkossa tapahtuvaa maksua varten.

Tiedustelut:
Pekka Lindqvist, Åbo Akademi pekka.lindqvist(at)abo.fi, p. 050 3372939
Elina Hellqvist, Kirkkohallitus elina.hellqvist(at)evl.fi, p. 040 6881478

 

Koulutuspäivän järjestää:

Kirkkohallituksen ulkoasiain osaston kirkko ja juutalaisuus –työryhmä, Åbo Akademin teologian laitos / Institutum Judaicum Aboense

Takaisin

Ota yhteyttä

koordinaattori
Kirkon tutkimus ja koulutus
ETELÄRANTA 8
00130 Helsinki