Hyppää sisältöön

Samarbete med skolor och läroinrättningar

Kyrkan samarbetar med skolor inom den grundläggande utbildningen, med gymnasier, yrkesutbildningar, yrkeshögskolor och universitet. Kyrkan vill stöda tillväxt för hela människan i olika skeden i livscykeln. Det finns många beröringspunkter mellan kyrkans och utbildningsinstansernas grunduppgifter.

Bekanta dig med vår webbplats Skolan och kyrkanÖppna länk i ny flik.

Här finns artiklar som belyser vad församlingens skolsamarbete kan handla om. Vi på Kyrkostyrelsen har valt att illustrera samarbetet med fyra korgar. Samarbetskorgarna har sin grund i Utbildningsstyrelsens anvisningar. När de olika korgarna för samarbete hålls åtskilda skapar det klarhet i hur skolor och församlingar kan samarbeta så att religionsfriheten förverkligas. 

Det finns präster och ungdomsarbetsledare på flera orter i Svenskfinland som regelbundet besöker yrkesutbildningar eller fungerar på deltid som studentpräster/arbetare i högskolorna. Helsingfors universitet, Handelshögskolan i Helsingfors, Arcada, Prakticum och Åbo akademi har samarbete med kyrkliga samfälligheter och församlingar. 

YouTube-video

 

Tag kontakt

asiantuntija
Toiminnallinen yksikkö
Kyrkans verksamhet
Eteläranta 10
00130 Helsingfors

Kyrka och skola, konfirmandarbete

asiantuntija
Toiminnallinen yksikkö
Kyrkans verksamhet
ETELÄRANTA 8
00130 Helsingfors

Småbarnspedagogik

Redigerad