Hyppää sisältöön

Turvallinen sairaalasielunhoito - asiakirja

Turvallisuusasiakirjan tarkoituksena on kuvata ja ohjeistaa turvallisuuden edistämistä Suomen evankelisluterilaisen kirkon sairaalasielunhoitotyössä.

Turvallinen sairaalasielunhoito asiakirjan tarkoituksena on kuvata ja ohjeistaa turvallisuuden edistämistä Suomen evankelisluterilaisen kirkon sairaalasielunhoitotyössä. Näkökulmana on potilaan, läheiseen, terveydenhuollon henkilökuntaan kuuluvaan ja työntekijään liittyvä turvallisuus. Ohjeistus perustuu Turvallinen seurakunta -asiakirjaan (2018) ja täydentää osaltaan sitä.

 

 

Turvallinen sairaalasielunhoito asiakirjaan pääset alla olevasta linkistä.

Turvallinen sairaalasielunhoito -asiakirja Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Seurakunta on työnantaja, joka on työturvallisuuslain (738/2002) mukaan tarpeellisilla toimenpiteillä velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta (609/1986) sekä yhdenvertaisuuslaki (1325/2014) velvoittavat seurakuntaa sekä työnantajana että palvelun tarjoajana.

Julkaisun toimituskuntana on työskennellyt Kirkon sairaalasielunhoidon kehittämistyöryhmä: Catharina Englund, Matti Hanhisuanto, Artturi Kivineva, Juha Kyllönen, Maria Ollila, Maikki-Liisa Ruhala, Kirsi Stickler ja Virpi Sipola.

 

 

 

 

Liitteet

Päivitetty