Hyppää sisältöön

Saamelaistyö

Löydät täältä tietoa kirkon saamelaistyöstä.

Kirkon saamelaistyö

Kirkon saamelaistyötä koko Suomen alueella koordinoi Erva Niittyvuopio, jonka virkapaikka on Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa. Kirkkohallituksessa saamelaistyöstä vastaa pastori, koordinaattori Henna Ahlfors.

Kirkolliskokous hyväksyi marraskuussa 2018 uuden pohjoissaamelaisen raamatunkäännöksen. Uusi käännös tukee saamelaista jumalanpalveluselämää, mutta merkitsee paljon sekä kielellisesti että kulttuurisesti Euroopan ainoalle alkuperäiskansalle.

Saamenkielinen raamatunkäännös löytyy Pipliaseuran verkkosivuilta.

 

Lisätietoja:
Saamelaistyön sihteeri, pastori
Oulun tuomiokapituli
Erva Niittyvuopio
p. 040 7690 044
erva.niittyvuopio@evl.fi

Johtava asiantuntija, pastori
Kirkkohallitus
Henna Ahlfors
p. 050 3269012
henna.ahlfors@evl.fi

null Seuraava työnohjaajakoulutus alkaa syksyllä 2021

Seuraava työnohjaajakoulutus alkaa syksyllä 2021

Tulevana vuonna Kirkon koulutuskeskuksessa on tarjolla koulutusta niin tuleville työnohjaajille kuin jo työnohjaajina toimiville. Ilmoittaudu 31.10.2020 mennessä!
Julkaistu 25.9.2020

Kirkon koulutuskeskuksen seuraava työnohjaajakoulutus starttaa syksyllä 2021. Koulutuksessa pääset syventämään ymmärrystä ihmisen psykodynamiikasta, vuorovaikutuksesta, ryhmäilmiöistä, työelämästä, työyhteisöistä, johtamisesta ja kirkosta hengellisenä yhteisönä. Koulutus vastaa  Suomen työnohjaajat ry:n (STOry) vaatimuksia ja antaa pätevyyden toimia työnohjaajana kirkossa.

  • Tutustu työnohjaajakoulutuksen tarkempaan aikatauluun sekä haku- ja ilmoittautumisohjeisiin Koulutuskalenterissa!

Koulutuskeskus järjestää lisäksi seuraavia työnohjaajille soveltuvia koulutuksia:

Työnohjaus verkossa

Miten antaa laadukasta työnohjausta verkkoympäristössä? Etänä toteutettu verkkotyönohjaus tarjoaa mahdollisuuksia, mutta ongelmatonta se ei ole.

Koulutuksessa tutkitaan verkkotyönohjausta eri näkökulmista ja tutustutaan erilaisiin verkkotyönohjauksen välineisiin. Kyseessä on työnohjaajille tarkoitettu ajankohtaiskoulutus.

Kouluttajina toimivat Markku Tynkkynen Kirkon koulutuskeskuksesta ja Mikko Sulander Tampereen hiippakunnasta.

Me ja ne? Koulutus polarisaatiosta, dialogista ja sovittelusta

Millaisia ilmiöitä yhteiskunnassa ja työelämässä ovat polarisaatio, vastakkainasettelu ja konflikti? Miten tunnistaa niitä ja millä tavoin oma toiminta liittyy niihin? Miten keskustelulla purkaa vastakkainasettelua?

Koulutus antaa johtajille ja esihenkilöille, työnohjaajille ja konsulteille valmiuksia toimia haastavissa vuorovaikutustilanteissa sekä tutustuttaa sovittelun perusteisiin. 

 Mukana koulutuksessa KM, YTM Miriam Attis sekä Laura Arikka Erätaukosäätiöstä. 

Takaisin

Tapahtumat