Nuorten tulevaisuusseminaari Kirkko2025

...järjestetään Tampereella 5.-7.4.2019. Nuorten toiveesta järjestämme koko viikonlopun mittaisen tapahtuman. Seminaaripaikkana toimii Tampereen seurakuntien AITO-kurssikeskus.

Nuorten tulevaisuusseminaari on hyvä mahdollisuus toteuttaa nuorten osallisuutta ja edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia niin paikallisesti omassa seurakunnassa kuin kuulla nuoria valtakunnallisesti. Paikalla seminaarissa nuorten kanssa keskustelemassa ovat Arkkipiispa Luoma sekä Kirkolliskokouksen tulevaisuusvaliokunnassa mukana olevat kirkolliskokousedustajat. Seminaarin ohjelman ja sisällön suunnittelusta vastaa nuorten suunnitteluryhmä, jossa on nuoria eri puolelta Suomea.

Seminaarin järjestävät kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat -yksikkö, Nuori kirkko ry sekä Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI.

Tiedot hinnasta ja ilmoittautumisista

Olemme saaneet tapahtumalle nuorten osallisuutta tukevan EU-hankerahoituksen. Tämä tarkoittaa sitä, että poikkeuksellisesti voimme tarjota seminaarin nuorille lähes ilmaiseksi! Samalla se tarkoittaa sitä, että osallistujamääriin tulee pieniä rajoituksia:

Seminaariin mahtuu 100 osallistujaa. Mukaan voi ilmoittautua kaksi osallistujaa/seurakunta tai kristillinen järjestö. Osallistujiksi kutsutaan konfirmoituja nuoria, ainakin toisen osallistujan toivotaan olevan alle 18-vuotias. Ilmoittautuminen seminaariin on sitova.

Seminaariviikonlopun hinta on 40 €/nuori osallistuja. Hinta sisältää ohjelman, vakuutuksen, ruokailut ja kahden yön majoituksen toimintakeskuksessa sekä kuljetukset Tampereen keskustan ja AITO-toimintakeskuksen välillä yhteiskyydeissä. Työntekijän osallistumismaksu on 130€/viikonloppu, EU- tuki ei koske aikuisia. HUOM. Liinavaatteet eivät sisälly hintaan. Ilmoittautuminen 21.3.2019. mennessä www.nuortentulevaisuusseminaari.fi. Linkin kautta löytyy myös viikonlopun ohjelma ja muut tarvittavat tiedot.

Seminaarin jälkeen, toukokuussa Turussa, Kirkolliskokouksen yhteydessä järjestetään “Kirkolliskokous kohtaa lapset ja nuoret” -tapahtuma, jossa jatketaan seminaariteemojen käsittelyä. Osallistujat tähän tapahtumaan valitaan tulevaisuusseminaarissa.

Syksyllä 2019 seurakunnat saavat käyttöönsä toimintamateriaalin, jota hyödyntäen seurakunnat voivat järjestää paikallisia päättäjien ja nuorten tapaamisia.

Päivitetty