Hyppää sisältöön

Kansainvälisyys ja globaalikasvatus

Kansainväliset kysymykset ja vastuu lähimmäisestä kuuluvat kirkon kasvatustyöhön. Kansainvälisen ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen valmiuksia tarvitaan nykyään kaikkialla. Globaalikasvatus on toimintaa, joka mahdollistaa yksilön tasapainoisen ja aktiivisen elämän monikulttuurisessa ja kansainvälistyvässä maailmassa, avaa silmät maailman eri todellisuuksille ja herättää halun toimia oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Virikkeitä kansainvälisten, ekumeenisten ja monikulttuuristen aiheiden käsittelyyn nuorisotyössä sekä ajankohtaisia kansainvälisiä tapahtumia ja mahdollisuuksia nuorille löydät TÄÄLTÄ.

  • Lisätietoja: Elise Kyttä, Lasten ja nuorten keskus ry: elise.kytta(at)lastenjanuortenkeskus.fi

Globaalikasvatus

Globaalikasvatuksen osa-alueita ovat ihmisoikeuskasvatus, tasa-arvokasvatus, rauhankasvatus, mediakasvatus, kulttuurienvälinen ymmärrys, kehitys- ja oikeudenmukaisuuskysymykset sekä kasvatus kestävään kehitykseen. Globaalikasvatuksen vaikuttamiskampanjat ovat yksi keino vaikuttaa lasten ja nuorten asenteisiin ja motivaatioon toimia heikomman hyväksi. Lisää aiheesta: globaalikasvatusLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkon globaalikasvatuksessa erityistä painoa on pantava uskontojen väliselle vuorovaikutukselle. Se on tärkeää jatkuvasti muuttuvassa ja uskonnollisesti monimuotoistuvassa Suomessa. Väärinkäsityksiä ja ennakkoluuloja poistamalla voidaan lisätä kunnioitusta, suvaitsevaisuutta ja yhteisymmärrystä.

Kirkossa puhumme myös diakoniakasvatuksesta, ekumeniakasvatuksesta, lähetyskasvatuksesta sekä kasvatuksesta uskontojen väliseen vuoropuheluun.

Alasivuilta löydät linkkejä kirkon globaalikasvatustyötä tekevien tahojen materiaaleihin, koulutuksiin ja kampanjoihin. 


 

 

Päivitetty