Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on vuonna 1949 perustettu Suomen ev.lut. kirkon suurkeräys, jolla on ollut huomattava merkitys yhteiskunnassamme avun kokoajana ja jakajana. Yhteisvastuu-kampanja viestii vuosittain ihmisten hädästä lähellä ja kaukana. Se kokoaa ja välittää apua heikoimmassa asemassa oleville niin Suomessa kuin maailman katastrofialueilla. Viimeiset kolme vuotta Yhteisvastuu on kohdentanut avun nuorille.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan 20 prosenttia seurakuntien kautta paikalliseen auttamistyöhön, 20 prosenttia vaihtuvan kotimaisen kumppanin kautta valtakunnalliseen avustustoimintaan ja 50 prosenttia Kirkon Ulkomaanavun kautta kansainväliseen katastrofityöhön. Keräystä koordinoi Kirkkopalvelut ry.

Yhteisvastuun puitteissa tapahtuu vuosittain valtavasti eri puolilla Suomea. Kerro omasta tapahtumastasi somessa #yhteisvastuu ja kurkkaa samalla, mitä muut ovat ideoineet.

Lue Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuilta, mitä kaikkea lahjoituksilla on saatu aikaan!

Yhteisvastuukeräys 2024

Vuonna 2024 Yhteisvastuu auttaa nuoria, jotka kokevat syvää yksinäisyyttä tai ovat vaarassa syrjäytyä, menettää elämänhallintansa tai mahdollisuutensa hyvään elämään Suomessa ja maailmalla.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen lahjoittamalla osoitteessa yhteivastuu.fi tai MobilePaylla numeroon 85050.

Kirkkopalvelujen keräysluvat: RA/2020/639 ja ÅLR/2022/9229.ev

Yhteisvastuukeräyksen logo. Pinkki sydän, jonka sisällä on pinkki risti.

Lisätietoja

Takaisin sivun alkuun