Hyppää sisältöön

Muita avustustahoja

Tukea talousvaikeuksissa ja erilaisissa elämänvaiheissa voi hakea suomalaisilta järjestöiltä, säätiöiltä ja rahastoilta.

Tukea erilaisissa elämäntilanteissa

Hope ryLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä (joissa 0-17 vuotiaita lapsia) sekä huostaanotettuja lapsia. Lahjoitukset on saatu hyväsydämisiltä suomalaisilta, jotka tukevat toimintaa. Vaikka suurin osa vaatteista, kengistä, leluista ja huonekaluista on käytettyjä, ovat ne hyväkuntoisia ja ajanmukaisia. Yhdistys tukee myös lasten harrastustoimintaa ja toteuttaa vapaa-ajan elämyksiä.

Sipilä-säätiö

Minna-Maaria ja Juha Sipilä -säätiö tukee avustuksilla kotimaassa ja ulkomailla syrjäytymisvaarassa olevia perheitä ja henkilöitä, sekä kristillistä lähetys- ja opetustyötä. Tukea voivat hakea diakoniatyöntekijän kautta yksityishenkilöt, perheet ja yhteisöt. Seurakuntien yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

TukilinjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tukilinja jakaa avustuksia fyysisesti ja/tai psyykkisesti toimintarajoitteisille henkilöille. Avustuksia myönnetään esimerkiksi koulutus- ja harrastustoimintaan. Yksityishenkilöt voivat hakea apurahoja ympäri vuoden, joiden suuruus on alle 5000€. Apurahoja voivat hakea myös yhdistykset, joiden summa voi olla enemmän kuin 5000€.

Sokeain ystävätLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr. voi myöntää avustusta henkilöille, joilla on näkövamman haitta-aste on vähintään 50 % . Avustuksia myönnetään kirjallisen hakemuksen perusteella taloudelliseen ahdinkoon, opintojen ja valmistumisen tueksi, kodin perustamiseen, laitehankintoihin, ja käsityöntekijöiden myyjäisiin osallistumiseen sekä näkövammaisten konferensseihin ja lomiin. Avustuksia ei tällä hetkellä myönnetä lemmikkieläimiin ja niiden kuluihin, tietokoneisiin, matkapuhelimiin, taulutelevisioihin, lomamatkoihin tai kotien peruskorjauksiin. Perusliitteinä tarvitaan todistukset näkövammasta, tuloista ja varallisuudesta.

Suomen Lions-liitto ry sekä Suomen Rotary ovat kattojärjestöjä, joiden jäsenjärjestöillä on erilaista avustustoimintaa alueillaan. Lisätietoa avustusmahdollisuuksista ja toiminasta saat oman paikkakuntasi yhteyshenkilöiltä.

Tukea koulutukseen ja harrastuksiin

Minela säätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Minela säätiö jakaa avustuksia nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin sekä luovuutta ja osallisuutta edistävään toimintaan. Avustuksia voivat saada yksittäisten henkilöiden lisäksi seurat, yhdistykset ja kerhot. Avustuksia on haettavissa kaksi kertaa vuodessa yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan.

Pelastakaa Lapset – Eväitä elämälleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Eväitä Elämälle –ohjelmassa mukana olevat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset tukevat vähävaraisten perheiden lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Tuki on tarveharkintaista ja se annetaan todellisten kulujen perusteella. Pelastakaa Lasten keskusjärjestö ei myönnä tukea vaan kaikki tukipyynnöt osoitetaan oman paikkakunnan yhdistykselle.

Tukikummit -säätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tukikummit -säätiö tukee taloudellisesti syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Kertaluonteista avustusta haetaan oman asuinalueen seurakunnan diakoniatyöntekijän kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä sellaisiin kustannuksiin, joita ei ole saatu katettua muualta. Tällaisia voivat olla koulutuksen tai harrastusten välittömät kustannukset.  

Waldenin säätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tellervo ja Juuso Waldenin säätiö myöntää yksityishenkilöille tukea suomenkielisen nuorison koulutukseen, ammatin opiskeluun, vieraiden kielien opiskeluun sekä Suomen luonnonvarojen suojeluun. Tukea voi hakea alle 30-vuotias Suomen kansalainen. Tukea voi hakea korkeintaan viisi kertaa.

Petter och Margit Forrströms stiftelseLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Säätiö jakaa avustuksia Lohjan, Kemiönsaaressa ja Särkisalossa. Se muun muassa myöntää opintoavustuksia ja stipendejä nuorille, hankkii ja vuokraa asuntoja vähävaraisille vanhuksille ja tukee taloudellisesti laulu- ja musiikkiohjaustoimintaa. Tukea voi saada vain, jos hakija/yhdistys on kirjoilla edellä mainituilla paikkakunnilla.

 

Tukea urheiluharrastuksiin ja liikuntaan

Lumo-sponsorointi- ja stipendiohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kojao Oyj:n Lumo-sponsorointi ja -stipendit tukevat nuorten liikuntaa ja urheilua. Lumo-stipendejä myönnetään kaksi kertaa vuodessa. Niiden tavoitteena on kannustaa eteenpäin 12–20-vuotiaita nuoria, jotka ovat sitoutuneita harjoitteluun ja osoittavat halua menestymiseen. Etusijalla stipendin saajiksi ovat Lumo- ja VVO-asukkaat. Stipendejä myönnetään sekä joukkue- että yksilölajien harrastajille kaksi kertaa vuodessa. Sponsorointiyhteistyön avulla tuemme nuoria urheilijoita, joilla on lahjoja ja asennetta nousta maailman huipulle. Sponsorointiyhteistyöhön on mahdollista hakea joka syksy. Sponsorointi edellyttää lajiliiton ja valmentajan suositusta, kilpailumenestystä sekä vähintään 14 vuoden ikää.

Sinebrychoff -harrastestipendiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sinebrychoff -säätiö jakaa keravalaisille lapsille ja nuorille harrastestipendejä ohjattuun harrastetoimintaan esimerkiksi urheiluseurassa tai taiteen perusopetusta antavassa oppilaitoksessa. Stipendiä voi hakea 7-17 –vuotias nuori. Stipendejä jaetaan kaksi kertaa vuodessa yhdeksi lukukaudeksi.

Valio Akatemia®Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Valio Akatemia® ohjelma tukee lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, koululainen tai koululuokka.

Jalkapallo-säätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Palloliitto tukee Jalkapallo-säätiön kautta jalkapallon harjoitus- ja kilpailltoimintaa sekä muita jalkapalloiluun ja futsaliin liittyviä hankkeita. Avustusten avulla Jalkapallo-säätiö tukee vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten jalkapalloharrastusta jäsenseurojen kautta. Apurahoja jaetaan yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan.

Koripalloliitto We deliver -rahastoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

We deliver -rahaston avulla PostNord tarjoaa stipendejä koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Tukea voi hakea esimerkiksi seuran kausimaksuihin, uusien korisvarusteiden hankkimiseen tai pelaajan turnausmatkoihin sekä harjoitusleirien kustannuksiin. Tuki on kausikohtainen, ja sitä voi hakea kaksi kertaa kauden aikana. Yhteensä tukea voi saada enintään 500 euroa per alkava koripallokausi.

Suomen jääkiekkoliittoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jotta jääkiekkoharrastamisen aloittaminen tai sen jatkaminen ei olisi kiinni perheen taloudellisesta tilanteesta, on vähävaraisille perheille tarjolla tukea lasten ja nuorten jääkiekkoharrastamisen kustannuksiin. Keväisin tukea voivat hakea vanhemmat pelaajat (ikäluokat D, C ja B) ja syksyisin nuoremmat (ikäluokat E ja F). Lisäksi seurat voivat syksyisin hakea vapaapaikkoja Leijona-kiekkokouluun. Tukien hakeminen tapahtuu aina seuran kautta.

Salibandyn tuki -säätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Salibandyn tuki -säätiö myöntää salibandyharrastukseen ja -toimintaan avustuksia salibandyseurojen kautta vähävaraisille perheille ja henkilöille. Erityisesti salibandyn junioritoiminta on avustusten keskiössä. Apurahoja haetaan yhdeksi lukukaudeksi kerrallaan.

TaitoluistelusäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Suomen Taitoluisteluliitto ry ja Taitoluistelun Tuki ry tukevat Taitoluistelusäätiön kautta Suomen taitoluistelua. Avustuksia myönnetään mm. harjoittelu- ja kilpastipendeinä sekä yleisesti Suomen taitoluistelun kehittämiseen kansainväliselle huipulle.

 

 

Päivitetty