Hyppää sisältöön

Tukea muistisairaille 

Koronan aikana yksin asuvat muistisairaat ihmiset saattavat jäädä yksin. Jos sairaus on vielä kovin alkuvaiheessa, voi muistisairaaseen henkilöön olla yhteydessä puhelimella ja kykyjen mukaan esimerkiksi WhatsAppilla tai muilla sovelluksilla, jotka mahdollistavat kuvayhteyden. 

Tärkeintä muistisairasta henkilöä kohdatessa on luoda rauhallinen ilmapiiri ja luoda turvallisuuden tunnetta siitä, että hänestä pidetään huolta ja hän on turvassa. Hänelle on hyvä kertoa kenelle voi soittaa ja huolehtia että kotoa löytyy yhdyshenkilön nimi ja yhteystiedot ja ne ovat näkyvillä selkeästi. Yhteyttä kannattaa pitää korona-aikana aamuin ja illoin, jos vain mahdollista.  

Muistineuvoon puh 09 8766 550 voi soittaa, mikäli muistisairauteen tai poikkeustilan asiat mietityttävät. Puhelimeen vastaavat muistityön ammattilaiset ympäri Suomen. Lisäksi tietoa löytyy www.muistiliitto.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Omaishoitajille on tarjolla tukea Muistiliiton Vertaislinja-tukipuhelimessa. Se on avoinna klo 17–21 maksuttomassa numerossa p. 0800 9 6000. Vastaajina ovat kokeneet ja koulutetut omaishoitajat.

Oman seurakuntasi tiedon voit hakea kotisoitteellasi. Sitä kautta löydät työntekijöiden yhteystiedot ja henkilökohtaista tukea.

Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
ETELÄRANTA 8
00130 Helsinki
Päivitetty