Hyppää sisältöön

Honorar och reseersättning

Yle betalar honorar för andakterna i radio. I honoraret ingår repris- och nätsändningsrättigheter. Om du har lång väg till studion kan du också få reseersättning.

Honorarblankett

Om det här är första gången du håller andakt i radio ber vi dig fylla i honorarblanketten nedan. Om du håller andakter regelbundet ska du inte fylla i blanketten varje gång, utan endast då behov föreligger, till exempel om du bytt hemadress eller bankkonto sedan senast och behöver meddela oss de nya uppgifterna.

Obs! Ladda ner blanketten och spara den på din dator innan du börjar fylla i.

Lönespecifikationen kommer till din nätbank några dagar före utbetalning (Nätlön/CGI).

Skattekort behöver i regel inte skickas in

Yles lönehantering får informationen om ditt skattekort i realtid från Skatteförvaltningen via gränssnittet Vero API.  Så du behöver inte skicka in ditt skattekort eller ändringsskattekort för lön. Obs! Om du är pensionär: kolla att du säkert också har fått ett skattekort för lön utfärdat. Skattekort som gäller pension duger inte för utbetalning av lön.

Skattekort som gäller arbetsersättning eller bruksavgift går inte att få via Vero API. Om du har ett sådant måste du skicka in det till kommunikationssekreteraren.

Reseersättning

Resan till och från inspelningsstudion redovisas via Yles webbaserade blankett för reseersättningar till utomstående gäster. Inloggningslänken är personlig och sänds direkt från Yles databas. Kontakta kommunikationssekreteraren om du har resekostnader att redovisa och behöver få en länk. Kom ihåg att meddela resdagens datum, då du ber om att få länken. Observera att eventuella kvitton måste vara i pdf- eller jpg-format. Ersättning enligt användning av allmänna kommunikationsmedel (buss/tåg) utbetalas endast mot kvitto. 

Vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Dataskyddsbeskrivningen finns här

Gå vidare till nästa sida Arenan och Svenska Yle Tro

Gå tillbaka till Efter inspelningen

Tag kontakt

kommunikationssekreterare
Keskuksen kanslia
Centralkansliet
Södra kajen 8
00130 Helsingfors

Kommunikation

Redigerad