Hyppää sisältöön

Honorar och reseersättning

Yle betalar honorar för andakterna i radio. I honoraret ingår repris- och nätsändningsrättigheter. Om du har lång väg till studion kan du också få reseersättning.

Honorarblankett

Om det här är första gången du håller andakt i radio eller återkommer efter en längre tids paus ber vi dig fylla i honorarblanketten nedan.

Om du håller andakter regelbundet behöver du inte fylla i blanketten varje gång. Det räcker om du meddelar om förändringar (ny hemadress, nytt bankkontonummer o.s.v.).

Obs! Ladda ner blanketten och spara den din dator innan du börjar fylla i.

Skattekort

Yles lönehantering får informationen om ditt skattekort direkt från Skatteförvaltningen, så du behöver inte skicka in ditt skattekort eller ändringsskattekort för lön. Obs! Om du är pensionär: kolla att du säkert också har fått ett skattekort för lön utfärdat. Skattekort som gäller pension duger inte för utbetalning av lön.

Reseersättning

Resan till och från inspelningsstudion redovisas på Yles reseräkningsblankett för gäster/frilansredaktörer (bilaga nedan). Om du använder egen bil ersätts körkilometrarna enligt skatteförvaltningens anvisningar för personer som får honorar av Yle, men inte står i arbetsförhållande till bolaget. År 2021 är ersättningen 0,25 euro/km. Ersättning enligt resa med buss/tåg betalas endast mot kvitto. Observera att båda sidorna av blanketten ska lämnas in för att reseräkningen ska vara giltig. Ändra INTE på de uppgifter som redan är ifyllda/ikryssade på blanketten. Underteckna INTE räkningen. Du har inte rätt att godkänna din egen reseersättning å Yles vägnar. Obs! Ladda ner blanketten och spara den på din dator innan du börjar fylla i.

Reseräkningen och honorarblanketten sänds till vår kommunikationssekreterare som sköter andaktsredaktörernas lönehantering och personregister. Hon granskar också reseräkningarna innan de går vidare till Yle HR för betalning. Om du inte har tillgång till skyddad e-post (t.ex. krypterat i OutLook eller konfidentiellt i Gmail), kan du sända in handlingarna per brev till Kyrkostyrelsen/KCSA, Tuula Koskinen, PB 210, 00131 Helsingfors. Så skannar vi in handlingarna för vidarebefordran elektroniskt till Yle.

Lönespecifikationen kommer till din nätbank några dagar före utbetalning (Nätlön/CGI).

Vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Dataskyddsbeskrivningen finns här

Gå vidare till nästa sida Arenan och Svenska Yle Tro

Gå tillbaka till Efter inspelningen

Tag kontakt

kommunikationssekreterare
Keskuksen kanslia
Centralkansliet
Södra kajen 8
00130 Helsingfors

Kommunikation

Redigerad