Hyppää sisältöön

Honorar och reseersättning

Yle betalar honorar för andakterna i radio. Om du har lång väg till studion kan du också få reseersättning.

Honorarblankett

Om det här är första gången du håller andakt i radio eller återkommer efter en längre tids paus ber vi dig fylla i honorarblanketten nedan.

Om du håller andakter regelbundet behöver du inte fylla i blanketten varje gång. Det räcker om du meddelar om förändringar (ny hemadress, nytt bankkontonummer o.s.v.).

Skattekort

Förskottsinnehållningen görs enligt 60 % om du inte lämnar in en kopia av ditt skattekort. Skattekortet ska vara utfärdat för lön eller biinkomster.

Reseersättning

Resan till och från inspelningsstudion redovisas på Yles reseräkningsblankett för gäster/frilansredaktörer (bilaga nedan). Om du använder egen bil ersätts du enligt billigaste alternativ om inte annat överenskommits innan resan företagits. Observera att båda sidorna av blanketten ska lämnas in för att reseräkningen ska vara giltig.

Skattekortet, reseräkningen och honorarblanketten sänds till vår kommunikationssekreterare som sköter andaktsredaktörernas lönehantering och personregister. Hon granskar också reseräkningarna innan de går vidare till Yle HR för betalning. Om du inte har tillgång till skyddad e-post (t.ex. krypterat i OutLook), kan du sända in handlingarna per brev till Kyrkostyrelsen/KCSA, Tuula Koskinen, PB 210, 00131 Helsingfors.

Lönespecifikationen kommer till din nätbank några dagar före utbetalning (Nätlön/CGI).

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med EU:s allmänna dataskyddsförordning och gällande dataskyddslagstiftning. Registerbeskrivningen fås på begäran av kommunikationssekreteraren.

Mer om dataskydd

Tag kontakt

kommunikationssekreterare
Keskuksen kanslia
Centralkansliet
Södra kajen 8
00130 Helsingfors

Kommunikation

Redigerad