KirTEKO - työelämäpalkinto

KirTEKO2019

Vuonna 2019 KirTEKO-palkitsemisessa ei korostu kilpailu. Tänä vuonna haluamme palkita toimivien työelämäkäytäntöjen jakamisesta. Toivomme palkintojen toimivan pienenä lisäporkkana tässä. Tämän vuoksi arvomme kaikkien julkaistujen kehittämisen itujen lähettäjien kesken yllätyspalkintoja ympäri vuoden (ennen pääsiäistä, ennen juhannusta, syksyn Kirteko-verkostotapaamisten yhteydessä ja ennen joululomia). Arvonnan suorittavat Kirteko-palkitsemisryhmän jäsenet ja voittajille ilmoitetaan voitoista henkilökohtaisesti. Julkaisemme tiedot voittajista myös tällä sivulla sekä Kirkon työelämän facebook-ryhmässä.

Arvottavien palkintojen lisäksi palkitsemme loppuvuodesta vähintäänkin maineella ja kunnialla parhaita ituja ja myös itujen tunnistajia, ehkä muitakin.

Onnea KirTEKO2019-voittajille!

Ensimmäinen KirTEKO2019-yllätyspalkinto arvottiin 11.4. Palkinnoksi valikoitui Topaasia Työyhteisö -peli ja sen voitti Kangasalan seurakunta Perehdytysprosessin strukturointi -idullaan.

Juhannukselle ajoitetun palkinnon voitti Kuopion ev.lut.seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskus "Lean asiakasjonon purussa" -idullaan. Palkintona oli tällä kertaa uunituore Laki, evankeliumi ja KirVESTES - Johtajana kirkossa -kirja.

KirTEKO2017

KirTEKO-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Se perustui hakemusmenettelyyn. Hakemuksia jätettiin 11 kpl. Piskuinen joukko, mutta monipuolinen ja innostava! Palkintoraadin mielestä hakemukset antoivat erinomaisen kuvan Suomen seurakunnissa tehtävästä työstä, sen haasteista ja niihin vastaamisesta.

KirTEKO 2017 - kilpailun voitti Haminan seurakunta. Toiselle sijalle tuli Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja kolmannelle sijalle Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Palkinnot ojensi arkkipiispa ja kirkon työmarkkinajohtaja Turun Kirkkopäivillä 20.5.2017.

KirTEKO-työelämän kehittäjät ryhmäkuvassa. Arkkipiispa ja kirkon työmarkkinajohtaja ojensivat kirkon ensimmäisen kerran myönnetyn palkinnon. Kuva: Jorma Räsänen

Kilpailusta vuonna 2017

Kilpailun järjestivät Kirkon työelämä 2020 –ohjelman (Kirteko) toimijat yhteistyössä Kevan kanssa

Palkintoraadin muodostivat kirkon pääsopijaosapuolet, he myös auditoivat kolme parasta. Palkinnon saajista päätti raadin esityksestä Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta. Kirkkopäiväyleisö sai valita palkintojenjakotilaisuudessa kolmesta finalistista oman suosikkinsa.

KirTEKO 2017 –kilpailun näkökulmia kehittämistä arvioitaessa olivat:

  • toiminnan tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikainen edistäminen;
  • uusien toimintatapojen ja ratkaisujen kehittely ja kokeileminen;
  • innostava, myönteinen vaikutus seurakuntalaisiin ja erilaisiin sidosryhmiin sekä luottamushenkilöjohdon, johdon ja henkilöstön väliseen vuorovaikutukseen;
  • henkilöstön ja henkilöstön edustajien sekä seurakuntalaisten mukaan ottaminen (yhteistoiminnallisuus).

Lisäksi arvostetiin sitä, että toiminnan ja työelämän laadun kehittämiselle on asetettu mitattavia tavoitteita ja että myös seurakuntalaisilta on kysytty, miten niiden saavuttamisessa on onnistuttu.

Päivitetty