KirTEKO - työelämäpalkinto

KirTEKO-kilpailu järjestetään jälleen vuonna 2019. Julkaisemme kilpailuohjeet alkuvuodesta.

KirTEKO-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Se perustui hakemusmenettelyyn. Hakemuksia jätettiin 11 kpl. Piskuinen joukko, mutta monipuolinen ja innostava! Palkintoraadin mielestä hakemukset antoivat erinomaisen kuvan Suomen seurakunnissa tehtävästä työstä, sen haasteista ja niihin vastaamisesta.

Kilpailuun osallistuneista koostetaan kehittämistarinoita alkuvuodesta 2019 avattavalle sivustolle.

Kilpailun tulos 2017

KirTEKO 2017 - kilpailun voitti Haminan seurakunta. Toiselle sijalle tuli Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja kolmannelle sijalle Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Palkinnot ojensi arkkipiispa ja kirkon työmarkkinajohtaja Turun Kirkkopäivillä 20.5.2017.

KirTEKO-työelämän kehittäjät ryhmäkuvassa. Arkkipiispa ja kirkon työmarkkinajohtaja ojensivat kirkon ensimmäisen kerran myönnetyn palkinnon. Kuva: Jorma Räsänen

 

Kilpailusta

Kilpailun järjestivät Kirkon työelämä 2020 –ohjelman (Kirteko) toimijat yhteistyössä Kevan kanssa

Palkintoraadin muodostivat kirkon pääsopijaosapuolet, he myös auditoivat kolme parasta. Palkinnon saajista päätti raadin esityksestä Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta. Kirkkopäiväyleisö sai valita palkintojenjakotilaisuudessa kolmesta finalistista oman suosikkinsa.

KirTEKO 2017 –kilpailun näkökulmia kehittämistä arvioitaessa olivat:

  • toiminnan tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikainen edistäminen;
  • uusien toimintatapojen ja ratkaisujen kehittely ja kokeileminen;
  • innostava, myönteinen vaikutus seurakuntalaisiin ja erilaisiin sidosryhmiin sekä luottamushenkilöjohdon, johdon ja henkilöstön väliseen vuorovaikutukseen;
  • henkilöstön ja henkilöstön edustajien sekä seurakuntalaisten mukaan ottaminen (yhteistoiminnallisuus).

Lisäksi arvostetaan sitä, että toiminnan ja työelämän laadun kehittämiselle on asetettu mitattavia tavoitteita ja että myös seurakuntalaisilta on kysytty, miten niiden saavuttamisessa on onnistuttu.

Päivitetty