Hyppää sisältöön

KirTEKO - työelämäpalkinto

KirTEKO2019

Kirteko:n Facebook-ryhmässä äänestetiin paras kehittämisen itu 19.11.-1.12.2019.  Äänestyksen voitti Lohjan seurakunta IT-taitojen kehityksellä työhyvinvointia -idullaan! Onnea Lohja! Kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille! Lohjan kehittämisen itu palkittiin 10.12.2019 arkkipiispan ja työmarkkinajohtajan toimesta 2020€ suuruisella rahapalkinnolla.

Äänestyksessä oli mukana kahdeksan kehittämisen itua, jotka palkintoraati valitsi 18.11.2019 mennessä julkaistujen kehittämisen itujen joukosta. Joukko kuvasi itujen monipuolista kirjoa.

Äänestyksessä olivat mukana:

 1. Kehityskeskustelulomakkeen uudistaminen, Rovaniemen srk
 2. Vuorovaikutus esimiestyön ytimessä, Hankasalmen srk
 3. IT-taitojen kehityksellä työhyvinvointia, Lohjan srk
 4. Nuoren seurakuntayhtymän kehittäminen, Ylä-Savon seurankuntayhtymä
 5. Mielenterveys työelämän taitona, Savonlinnan srk
 6. Hautaustoimen kehittäminen, Entisen Janakkalan rovastikunnan seurakunnat: Riihimäen, Janakkalan, Lopen ja Hausjärven seurakunnat
 7. Hyvään käytökseen sitoutuminen, Loviisan seudun srky
 8. Yhteisöllistä olohuonetta rakentamassa, Sipoon suomalainen srk

Kirkon työelämä 2020 -ohjelma löytyy Facebookista nimellä "Kirteko - Kirkon työelämäohjelma"

Lisäksi palkitsemme vielä tänä vuonna vähintäänkin maineella ja kunnialla myös itujen tunnistajia, ehkä muitakin.

Onnea KirTEKO2019-yllätyspalkintojen voittajille!

Olemme arponeet KirTEKO2019-yllätyspalkintoja ympäri vuoden (ennen pääsiäistä, ennen juhannusta ja syksyn Kirteko-verkostotapaamisten yhteydessä).

Ensimmäinen KirTEKO2019-yllätyspalkinto arvottiin 11.4. Palkinnoksi valikoitui Topaasia Työyhteisö -peli ja sen voitti Kangasalan seurakunta Perehdytysprosessin strukturointi -idullaan.

Juhannukselle ajoitetun palkinnon voitti Kuopion ev.lut.seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskus "Lean asiakasjonon purussa" -idullaan. Palkintona oli tällä kertaa uunituore Laki, evankeliumi ja KirVESTES - Johtajana kirkossa -kirja.

Kirteko-verkostotapamisessa 10.10.2019 arvottiin kolmas yllätyspalkinto. Palkintona oli tällä kertaa kirkasvalolamppu ja sen voitti Kokkolan seurakuntayhtymä "Innostavan erilainen koulutuspäivä" -idulla.

KirTEKO2017

KirTEKO-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Se perustui hakemusmenettelyyn. Hakemuksia jätettiin 11 kpl. Piskuinen joukko, mutta monipuolinen ja innostava! Palkintoraadin mielestä hakemukset antoivat erinomaisen kuvan Suomen seurakunnissa tehtävästä työstä, sen haasteista ja niihin vastaamisesta.

KirTEKO 2017 - kilpailun voitti Haminan seurakunta. Toiselle sijalle tuli Lappeenrannan seurakuntayhtymä ja kolmannelle sijalle Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Palkinnot ojensi arkkipiispa ja kirkon työmarkkinajohtaja Turun Kirkkopäivillä 20.5.2017.

KirTEKO-työelämän kehittäjät kuvattuina Kirkkopäivillä.

KirTEKO-työelämän kehittäjät ryhmäkuvassa. Arkkipiispa ja kirkon työmarkkinajohtaja ojensivat kirkon ensimmäisen kerran myönnetyn palkinnon. Kuva: Jorma Räsänen

Kilpailusta vuonna 2017

Kilpailun järjestivät Kirkon työelämä 2020 –ohjelman (Kirteko) toimijat yhteistyössä Kevan kanssa

Palkintoraadin muodostivat kirkon pääsopijaosapuolet, he myös auditoivat kolme parasta. Palkinnon saajista päätti raadin esityksestä Kirkon työmarkkinalaitoksen valtuuskunta. Kirkkopäiväyleisö sai valita palkintojenjakotilaisuudessa kolmesta finalistista oman suosikkinsa.

KirTEKO 2017 –kilpailun näkökulmia kehittämistä arvioitaessa olivat:

 • toiminnan tuloksellisuuden ja työelämän laadun samanaikainen edistäminen;
 • uusien toimintatapojen ja ratkaisujen kehittely ja kokeileminen;
 • innostava, myönteinen vaikutus seurakuntalaisiin ja erilaisiin sidosryhmiin sekä luottamushenkilöjohdon, johdon ja henkilöstön väliseen vuorovaikutukseen;
 • henkilöstön ja henkilöstön edustajien sekä seurakuntalaisten mukaan ottaminen (yhteistoiminnallisuus).

Lisäksi arvostetiin sitä, että toiminnan ja työelämän laadun kehittämiselle on asetettu mitattavia tavoitteita ja että myös seurakuntalaisilta on kysytty, miten niiden saavuttamisessa on onnistuttu.

Päivitetty