Hyppää sisältöön

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)

Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmassa on ensisijaista lapsen etu ja oikeudet sekä vanhemmuuden tuki. Näin voidaan vähentää lasten, nuorten ja perheiden eriarvoisuutta.

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE)

Lapsi- ja perhepalvelut uudistetaan siten, että ne vastaavat nykyistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tarpeita.

Ensisijaista uudistuksessa on lapsen etu ja oikeudet sekä vanhemmuuden tuki. Näin voidaan vähentää lasten, nuorten ja perheiden eriarvoisuutta. Muutosohjelmaa johtavat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM).

Tapahtumat

null Perhelähtöisen seurakunnan suuntaviivat julkaistu

Perhelähtöisen seurakunnan suuntaviivat julkaistu

Perhelähtöisessä seurakunnassa tuemme ihmistä suhteessa itseen, toiseen, luomakuntaan ja Jumalaan. Suhteessa oleminen voi olla haastavaa tai iloa tuovaa tai niitä molempia samaan aikaan. Ihmisen perustarpeena on tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on.
Julkaistu 11.12.2019

Perhelähtöisen seurakunnan suuntaviivat ovat päivitystä vuoden 2009 Minäkö perhetyön tekijä? -linjauksille, ja on tarkoitettu kaikille kirkon työntekijöille ja vapaaehtoisille perheiden kanssa ja parissa tehtävän työn tueksi.

Ne haastavat pohtimaan ja suunnittelemaan, miten perhelähtöisyys voisi yhä paremmin toteutua seurakunnissa: Miten perheet ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa perhetoimintaa, ja miten seurakunnassa kohdataan perheitä?

Lue lisää ja avaa suuntaviivat täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Takaisin

Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja yhteiskunta
Eteläranta 8
00130 Helsinki

Perheasiat ja perheneuvonta