Kummius

Suomessa syntyy vuosittain lähes 100 000 uutta kummisuhdetta. Kummius syntyi, kun helluntaina syntynyt kristillinen seurakunta alkoi kastaa uusia ihmisiä ja heidän kasvulleen Kristuksen seuraajina osoitettiin tukijoita, "sponsoreita".

$main-image.alt-text.getData()

Kummius on yksi kaste- ja kummiushankkeen kolmesta osa-alueesta. Tavoitteena on

  • tehdä näkyväksi seurakunnassa jo olemassa olevia kummiuden tukemiseen liittyviä toimintamalleja
  • luoda uusia toimintatapoja kummiuden vahvistamiseen

"Kummin kaa" on matalan kynnyksen toiminaa

Kummiuden käsite on monin tavoin laajentunut ja sekularisoitunut. Meillä on esimerkiksi yrityskummeja, kummiluokkia ja kummijärjetöjä, jotka eivät mahdu perinteisen kummius käsitteen sisälle, mutta kuljettavat käsitteeseen liitettyjä positiivisia mielikuvia mukanaan. Kirkon haaste on vahvistaa kristillistä kummiutta ja tarjota kummiuden elämiselle konkreettisia, matalan kynnyksen osallistumisen ja liittymisen mahdollisuuksia. Muutamana hyvänä esimerkkinä matalan kynnyksen mallina toimivat kummipelit, kummipäivä kumminäytökset, kummiristeily ja kummiuinti. Tavoitteena on yksinkertaisesti kummisuhteen vahvistaminen kummin ja kummilapsen välillä.

Kaste ja kummius -hanke kokoaa ideoita, materiaaleja ja näkökulmia seurakuntien työntekijöille kummiuden tukemiseen. Toukokuussa 2017 avattiin uusi www.kumminkaa.fi -sivusto (facebookissa kumminkaa.fi). Kyseisen sivuston on tarkoitus toimia kokonaiskirkon kummiuden kotipaikkana. Sivut ovat vasta kehitysvaiheessa ja kyseistä sivustoa on tarkoitus kehittää nimenomaan kummien lähtökohdista käsin. Tämän sivuston kaikki materiaalit; logot, ideat ja toimintamallit ovat vapaasti käytettävissä. 

Kaikki ideat ja toiveet kummiuteen liittyen ovat tervetulleita!


Lisätietietoja

Jari Pulkkinen
jari.a.pulkkinen@evl.fi
0406881467

Päivitetty