Kaste ja kummius

Kaste ja kummius -hankkeen tavoitteena on turvata kasteen asema suomalaisten perheiden elämässä. Hanke tukee, koordinoi ja kokoaa kasteeseen ja kummiuteen liittyvää kehittämistyötä ja viestintää. Hanke on kirkolliskokouksen hyväksymä kirkkohallituksen erillishanke vuosille 2018–2020.

Hankkeen esittely

Monille kaste on tärkeä. Se kuuluu omaa elämän ja suvun perinteisiin. Saman hyvän haluaa jakaa myös lapsilleen. Kaikkialla perinteet eivät kuitenkaan enää kanna. Monissa seurakunnissa pohditaan laskevien kastetilastojen äärellä, miten tukea nuoria aikuisia, jotka pohtivat lapsensa kastetta.

Kaste ja kummius -hanke nyt (pdf)

Kooste hankkeesta kevät 2019: toteutuneet ja suunnitelmat

Onko vastauksena yhteinen kastepäivä, johon kasteperheet voivat osallistua matalalla kynnyksellä? Olisiko tietoa kasteesta ja kastejuhlasta hyvä saada jo osaksi perhevalmennusta? Arvostavatko nuoret aikuiset henkilökohtaista yhteydenottoa vai postitse välitettyä esitettä, joka avaa kasteen merkitystä nykykielellä? Riittääkö seurakunnan laadukas perustyö? Miten toimisi pitkällä tähtäimellä kehitetty kristityn identiteettiä syvällisesti tukeva kirkon kasvatuksen polku?

Kaste ja kummius -hanke on kirkolliskokouksen hyväksymä kirkkohallituksen erillishanke vuosille 2018 - 2020. Hanke liittyy seurakuntien rintamaan tukemalla, koordinoimalla ja kokoamalla kasteeseen ja kummiuteen liittyvää kehittämistyötä ja viestintää. Hankkeen yleistavoitteena on turvata kasteen asema suomalaisten perheiden elämässä.


Lue lisää:

Kotimaan juttu kirkon kasvatuksen päiviltä 2018 Luulemme tietävämme ketkä kastavat lapsensa.

Kaste.fi

Vauva.fi/kaste

Kumminkaa.fi

Hankkeen blogi

Hankkeen facebook -sivut kirkon & kirkon järjestöjen työntekijöille löytyvät nimellä Kaste ja kummius -hanke

Poiminnot

  • Perhelähtöisen seurakunnan suuntaviivat julkaistu

    Perhelähtöisessä seurakunnassa tuemme ihmistä suhteessa itseen, toiseen, luomakuntaan ja Jumalaan. Suhteessa oleminen voi olla haastavaa tai iloa tuovaa tai niitä molempia samaan aikaan. Ihmisen perustarpeena on tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on.

Lisää poimintoja

Lisätietoja

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Kasvatus ja perheasiat
Eteläranta 8
00130 Helsinki