Hyppää sisältöön
null Ansök om stipendium för seminariet för lekmän i ledande positioner 29.6-9.7.2020

Ansök om stipendium för seminariet för lekmän i ledande positioner 29.6-9.7.2020

Lutherska världsförbundet (LVF) och dess center i Wittenberg ordnar det fjärde internationella seminariet för lekmän i ledande positioner. Seminariet ordnas i Wittenberg och Genève 29.6-9.7.2020.
Publicerad 6.2.2020

Seminariet inleds den 29 juni i Wittenberg och den 6 juli flyttar man sig till Genève. Hemfärden sker från Genève den 9 juli.

Under seminariet kan man bekanta sig med Luthers liv och teologi, och reflektera över den lutherska identiteten i ljuset av dagens utmaningar. Seminariedelarna leds av Rev. Anupama Hial (Indien) och Dr. Rudolf Ficker (Tyskland). För kursens helhet svarar direktör Rev. Inken Wöhlbrand och Rev. Joachim Zirkler. Under seminariet kan man också fördjupa det egna andliga livet på den plats där den lutherska tron och traditionen har sitt ursprung. För den del av kursen som ordnas i Genève svarar Rev. Dr. Philip Lok, Lutherska världsförbundets Asiensekreterare, som ger deltagarna en inblick i Lutherska världsförbundets organisation och arbete.

Utrikesavdelningen beviljar ett stipendium som täcker deltagaravgiften och resekostnaderna för en medlem av Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Skicka in en fritt formulerad ansökan där du berättar om dig själv och varför du vill delta i seminariet. Ansökan riktas till sakkunnig Ari Ojell (ari.ojell@evl.fi) senast den 20 februari 2020.

Mera information om stipendier och resebidrag: evl.fi/stipendierÖppna länk i ny flik

Tillbaka
Redigerad