Hyppää sisältöön
null Ansök om att bli steward vid Kyrkornas världsråds centralkommittés möte i Geneve 12–25 mars 2020

Ansök om att bli steward vid Kyrkornas världsråds centralkommittés möte i Geneve 12–25 mars 2020

Stewardprogrammet erbjuder ungdomar från olika kyrkor en möjlighet att bekanta sig med internationell verksamhet, ekumenik i praktiken, lära sig nya saker och möta olika kulturer! I stewardprogrammet ingår en ekumenisk kursdel och därefter det egentliga arbetet som steward vid centralkommitténs möte.
Publicerad 30.10.2019
Foto: Albin Hillert/WCC

Stewardprogrammet erbjuder ungdomar från olika kyrkor en möjlighet att bekanta sig med internationell verksamhet, ekumenik i praktiken, lära sig nya saker och möta olika kulturer! I stewardprogrammet ingår en ekumenisk kursdel och därefter det egentliga arbetet som steward vid centralkommitténs möte. Stewardarna har olika assisterande uppgifter under mötet. Stewardarna behövs under tiden 12-25.3.2020 (inklusive resdagarna). Mera information om stewardprogrammet Öppna länk i ny flik

Feedback av en tidigare steward från Finland: 
”Stewarderfarenheterna var väldigt givande. Vi blev ett sammansvetsat team och lärde oss mycket om frågorna som behandlades vid mötet och om det arbete Kyrkornas världsråd utför. Många av oss stewardar tyckte att det var en viktig erfarenhet att höra till en global kristen gemenskap som verkar för en rättvis värld. ”

Arbetsspråket är engelska och deltagarna ska vara 18–30 år. I stewarduppgifterna behövs god samarbetsförmåga och flexibilitet eftersom arbetsdagarna kan bli långa. Stewardarna väljs av Kyrkornas världsråd och kyrkans utrikesavdelning beviljar ett resestipendium till en steward från Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Ett rekommendationsbrev från den egna kyrkan fås från utrikesavdelningen, som också skaffar rekommendationen från en ekumenisk organisation från Finlands ekumeniska råd.

Skicka följande ansökningshandlingar till sakkunnig Ari Ojell senast 20.11.2019:

- ansökningsblankettenÖppna länk i ny flik på Kyrkornas världsråds webbplats
- CV
- kopia av passet

Mera information om olika stipendier: evl.fi/stipendierÖppna länk i ny flik

Ytterligare information:

Sakkunnig Ari Ojell
ari.ojell(at)evl.fi
tfn 050-3509 039

Tillbaka
Redigerad