Hyppää sisältöön
null Aktuella stipendieansökningar för ekumeniska kurser

Aktuella stipendieansökningar för ekumeniska kurser

Under den ekumeniska kursen i Josefsthal i södra Tyskland diskuteras den kristna identiteten i Europa i dagens kontext. Temat för det sommarseminarium som Ekumeniska forskningsinstitutet i Strasbourg ordnar är ”Ecumenical and Interreligious Dialogue: Similarities and Differencies".
Publicerad 21.1.2020

Vid Bayerska landskyrkans utbildningscenter Josefstal i södra Tyskland ordnas en ekumenisk studiekurs den 11–20 maj 2020 med temat "Many gifts, one spirit"Öppna länk i ny flik

Kursen behandlar den kristna identiteten i Europa i dagens kontext. Finns det en gemensam kristen identitet trots olika konfessionella samfund och regionala skillnader? Vad betyder det att som kristen företräda en minoritets- eller majoritetskyrka? Kursen tar särskilt fasta på Bibelns Petrus som exempel. Ansökningstiden går ut den 16 februari 2020.

Ekumeniska forskningsinstitutet i Strasbourg i Frankrike ordnar ett ekumeniskt sommarseminarium den 6-13 juli 2020 med temat "Ecumenical and Interreligious Dialogue: Similarities and Differences"Öppna länk i ny flik

Seminariet syftar till att skapa en växelverkan mellan ekumenik och religionsdialog. Frågor som behandlas är bland annat hur konflikter kan lösas mellan olika trossamfund inom en religion eller mellan olika religioner i samma område. Är det möjligt att lära sig något av andra religioners religonsdialogarbete? Kan man överföra metoderna för dialogen och modellerna för enhet?  Ansökningstiden går ut den 31 mars 2020.

De stipendier som utrikesavdelningen förmedlar kan sökas av medlemmar i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland.

Anvisningar och mer information om dessa stipendier och även andra stipendier:  evl.fi/stipendierÖppna länk i ny flik

Tillbaka
Redigerad