Takaisin

European Values and Migration -keskustelutilaisuus

European Values and Migration -keskustelutilaisuus

23.10.2019 klo 13.30 - 16.30

Kirkon EU-toiminta järjestää Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella keskustelutilaisuuden European Values and Migration EU:n yhteisistä arvoista ja maahanmuuttopolitiikasta keskiviikkona 23.10.2019 klo 13.30–16.30 Eurooppa-salissa Helsingissä (os. Malminkatu 16).

Tilaisuudessa pohditaan EU:n yhteisten arvojen – kuten ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamisen sekä solidaarisuuden – merkitystä EU:n maahanmuutto- ja turvapaikka-politiikassa. Miten voidaan vastata muuttoliikkeeseen liittyviin globaalisiin haasteisiin ja samalla edistää ihmisoikeusperustaista turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaa? Mikä voisi tältä osin olla kirkkojen ja muiden uskontokuntien rooli ja mahdollinen lisäarvo?

Puhujien joukossa ovat Euroopan kirkkojen siirtolaiskomission (CCME) pääsihteeri Torsten Moritz ja hallituksen puheenjohtajan Lemma Desta, sisäministeriön maahanmuutto-osaston johtaja Tuomo Kurri, Maahanmuuttoviraston viestintäjohtaja Klaus Kaartinen, Siirtolaisinstituutin johtaja Tuomas Martikainen sekä eri kirkkojen ja uskontokuntien edustajia. Tilaisuudessa esitetään myös hyviä käytäntöjä liittyen maahanmuuttajatyöhön meiltä ja muualta.

European Values and Migration-tilaisuus on avoin kaikille  aiheesta kiinnostuneille. Paikkoja on rajoitetusti, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki.Tilaisuus on englanninkielinen, mutta keskusteluun voi osallistua myös suomeksi. Liitteenä tarkempi ohjelma.

Tapahtuma järjestetään Euroopan muuttoliikeverkosto EMN:n konferenssin  From Tampere 20 to Tampere 2.0. yhteydessä. Finlandiatalossa 24.–25.10. järjestettävän konferenssin tarkoituksena on peilata vuoden 1999 Tampereen EU-huippukokouksen maahanmuuttoa koskevia päätelmiä tähän päivään sekä katsoen eteenpäin tulevaisuuteen. Konferenssissa pohditaan myös arvokysymyksiä, ja puhujien joukossa ovat mm. arkkipiispa Tapio Luoma ja CCME:n pääsihteeri Torsten Moritz.

Voimatalo
Malminkatu 16, 00101 Helsinki
Takaisin

Päivitetty