Hyppää sisältöön
null Verkkoseminaarisarja yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja ihmissuhteista - ilmoittaudu nyt ensimmäiseen tapahtumaan!

Verkkoseminaarisarja yhdenvertaisuudesta, tasa-arvosta ja ihmissuhteista - ilmoittaudu nyt ensimmäiseen tapahtumaan!

Julkaistu 17.12.2020

Seminaarisarja ajankohtaisista aiheista

Eri keskusteluissa on noussut esille ajankohtaisia teemoja, jotka koskettavat myös kirkkoa ja uskonnollisia arvoja ja näkemyksiä. Haluamme tarjota asiantuntijanäkökulmia näihin teemoihin. Kevään aikana verkkoseminaareissa tarkastellaan mm. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia kirkossa, hedelmöityshoitojen etiikkaa sekä uskonnon ja salaliittojen välisiä kytköksiä.

Ensimmäinen verkkoseminaari on 26.1. klo 13-15.30 teemalla ”Saanko olla totta kirkossa?” 

Seminaarissa pohditaan, millainen on ollut vuosikymmenten aikana matka yhdenvertaisuuden toteutumiseen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyväksymiseen kirkossa ja kirkon töissä?  Mikä kaikki on jo muuttunut? 

Seminaarisarja on suunnattu kirkon työntekijöille ja luottamushenkilöille.  

Seminaarin ohjelma 26.1. klo 13-15.30 (Teams) 

klo 13 Tervetuloa, johtaja Jarmo Kokkonen Kirkon kasvatus ja perhe -yksikkö, Kirkkohallitus  
klo 13.10 Mistä lähdimme liikkeelle? Rovasti Liisa Tuovinen  
klo 13.25 Kirkon yhdenvertaisuuden esitaistelijoiden viisi vuosikymmentä , Yhteyden rakentajat -kirjan kirjoittaja Kaisa Raittila, keskustelua 
klo 14.15 Tauko  
klo 14.30 Missä mennään nyt? Oppilaitospastori Laura Late Mäntylä   klo 14.50 Missä mennään nyt? Opiskelija, nuorisotyönohjaaja Mio Kivelä  
klo 15.00 Missä mennään nyt? Hiippakuntien sateenkaariyhteyshenkilötoiminta, hankekoordinaattori Peik Ingman Taakasta voimavaraksi -hanke 
klo 15.10  Keskustelua  

Tervetuloa mukaan!   

IlmoittautuminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 25.1. mennessä 

Lisätietoja:
asiantuntija Liisa Välilä, Kirkkohallitus, liisa.valila@evl.fi
asiantuntija Minna Rikkinen, Kirkkohallitus minna.rikkinen@evl.fi 

(Kuva: Sanna Krook)

Seminaarisarjan seuraavat tapahtumat järjestetään ma 15.3., ke 14.4. sekä ke 28.4.2021. Kahden tilaisuuden päivämäärä varmistuu myöhemmin.

Ma 15.3. klo 14-15.30 Toivon ja eksytyksen markkinat - Mitä ovat salaliittoteoriat? Osa 1.

Tilaisuudessa pohditaan salaliittoteorioiden ilmiötä. Mukana mm. apulaisprofessori Katja Valaskivi Helsingin yliopistosta, viestinnän asiantuntija, tietokirjailija, Janne "Rysky" Riiheläinen, yliopistonlehtori, dosentti Olli-Pekka Vainio Helsingin yliopistosta sekä Kirkkon & Kaupunki -lehden toimittaja Pauli Juusela.

Ilmoittaudu viimeistään 14.3. 

https://webropol.com/s/verkkoseminaari150321Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla osallistumislinkki seminaaripäivän aamuna 

Osa 2. Myöhemmin keväällä järjestettävässä toisessa osassa pohditaan millä tavoin salaliittoteoriat vaikuttavat kristillisissä yhteisöissä ja millä tavoin kohdata salaliittoteorioihin vahvasti sitoutuneita.

Ke 14.4. klo 13- 15.30 Sateenkaariparit -mitä kuuluu nyt?

Miten seurakunta voi vahvistaa eri-ikäisten sateenkaariparien hyvinvointia? Millaista tukea tarjoaa vertaistoiminta ja millaista tukea saa järjestöiltä ja ammattilaisilta? Mukana keskustelussa Hensku Kettusaari Snellusta, Helsingin seurakuntayhtymästä, Sanna Metsäpuu ja Terhi Väisänen Sateenkaariperheiden Perhesuhdekeskuksesta sekä vertaisohjaajapareja.

Ilmoittautuminen viimeistään 13.4.2021 https://webropol.com/s/SateenkaariparitLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ke 28.4. klo 13 - 15.30 Alttarilta arkeen - miten seurakunta voi tukea aviopareja ja parisuhteen hyvinvointia?

Millaista on ennakoiva ja vahvistava tuki? Miten kannustamme vapaaehtoisia toteuttamaan parisuhdetoimintaa? Verkkoseminaarissa ideoita ja kokemuksia seurakunnista mm. vapaaehtoiset parit Espoosta ja Porvoosta sekä järjestöt Samassa veneessä-, Parempi avioliitto ry, Verkosto -seurakunta ja Mennään eteenpäin ry. Mukana myös Maija ja Hannu Nyman.

Ilmoittautuminen viimeistään 27.4.2021 https://webropol.com/s/AlttariltaArkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Takaisin
Päivitetty