Hyppää sisältöön
null Stuerttihaku KMN:n keskuskomitean kokoukseen Geneveen 14.-28.6.2023

Stuerttihaku KMN:n keskuskomitean kokoukseen Geneveen 14.-28.6.2023

Kirkkojen maailmanneuvosto (KMN) hakee keskuskomitean kokoukseen 14.-28.6.2023 Geneveen 18-30-vuotiaita stuertteja avustamaan erilaisissa käytännön tehtävissä. Stuerttina pääset osaksi isoa kansainvälistä, ekumeenista tapahtumaa, saat arvokasta kokemusta ja mahdollisuuden verkostoitua ja oppia uutta.
Julkaistu 15.11.2022
Stuertteja KMN:n yleiskokouksessa 2022. Kuva: Mike DuBose/WCC
Stuertteja KMN:n yleiskokouksessa 2022. Kuva: Mike DuBose/WCC

Kirkkojen maailmanneuvosto on kirkkojen kansainvälinen yhteistyöelin, johon kuuluu 350 jäsenkirkkoa. Organisaatio edustaa yli 500 miljoonaa kristittyä. Keskuskomitea on yleiskokouksien välillä ylin päättävä elin. Keskuskomitean stuerttina saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kansainvälisen, ekumeenisen kokouksen käytännössä. Saat tilaisuuden oppia uuta ja verkostoitua kansainvälisesti.

Stuertin tulee olla 18-30-vuotias, ekumeniasta kiinnostunut, englanninkielen taitoinen (muu kielitatio on myös eduksi) ja valmis työskentelemään pitkiä ja epäsäännöllisiä päiviä. Stuertit ovat keskeinen osa kokouksen onnisumisessa ja tehtäviin kuuluu mm. käytännön kokousjärjestelyissä ja viestinnässä avustamista. 

Lisätiedot ja hakuohjeetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

KMN tarjoaa stuerteille täyden ylläpidon ja majoituksen. Stuerttihakemukseen tarvitaan oman kirkon suositus, jonka Suomen evankelis-luterilaisen kirkon puolesta myöntää ulkoasiain osasto. Ulkoasiain osasto auttaa myös hakemukseen tarvittavan toisen suosituksen (ekumeenisen järjestön) järjestämisessä Suomen Ekumeenisen Neuvoston kautta. Ulkoasiain osasto myös myöntää suosittelemilleen hakijoille matkakustannukset kattavan stipendin, jos heidät valitaan. Lopulliset stuerttivalinnat tekee KMN. 

Hakeaksesi kirkon suositusta ja matkastipendiä, lähetä vapaamuotoinen hakemus sekä CV:si ulkoasiain osastolle asiantuntija Ari Ojellille (ari.ojell(at)evl.fi) sähköpostitse viimeistään 9.1.2023

Kaikki ajankohtaiset stipendit löydät evl.fi/stipenditLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Takaisin
Päivitetty