Hyppää sisältöön
null Stipendihaku avoinna Euroopan Kirkkojen Konferenssin ihmisoikeuksien kesäkouluun Malmössa 13.-16.6.2022

Stipendihaku avoinna Euroopan Kirkkojen Konferenssin ihmisoikeuksien kesäkouluun Malmössa 13.-16.6.2022

Hae viimeistään 19.5. mennessä stipendiä vuosittain järjestettävään Euroopan kirkkojen konferenssin ihmisoikeuksia käsittelevään kesäkouluun Malmöön 13.-16.6.2022. Teemana tämän vuoden kesäkoulussa on "Turvallisuuden, tekoälyn ja ihmisoikeuksien risteyskohdat".
Julkaistu 5.5.2022

Euroopan kirkkojen konferenssi (EKK) järjestää 9. ihmisoikeuksien kesäkoulun teemalla "Turvallisuuden, tekoälyn ja ihmisoikeuksien risteyskohdat" 13.-16.6.2022 Malmössä, Ruotsin kirkon isännöimänä.

Ihmisoikeuksien kesäkoulussa käsitellään aiheita kristillisestä näkökulmasta ja kysymyksinä ovat mm. uskonnollisten yhteisöjen lisääntyvät turvallisuusuhat kaikkialla Euroopassa ja tekoälyn (AI) kehittyminen yhteiskuntaa muokkaavaksi tekijäksi.

Tapahtuman ohjelma sisältää Safer and Stronger Communities in Europe (SASCE) -hankkeeseen liittyvää koulutusta, joka on Euroopan komission rahoittama uskontojenvälinen aloitetta. Osallistujat keskustelevat myös Euroopan turvallisuushaasteista uskontojen välisellä tasolla. Kesäkoulussa tutkitaan turvallisuuden, tekoälyn ja ihmisoikeuksien välisiä yhteyksiä. Kesäkoulun ohjelman ovat kehittäneet EKK:n ihmisoikeuksien työryhmä ja luonnontieteiden, uusien teknologioiden ja kristillisen etiikan työryhmä.

Kesäkoulun lisätiedot ja ohjelmaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Ulkoasiain osasto myöntää Suomen ev.-lut. kirkon jäsenelle kurssimaksun ja matkakustannukset kattavan stipendin. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haet ja olisit sopiva kurssille asiantuntija Ari Ojellille ari.ojell(at)evl.fi 19.5.2022 mennessä.

Takaisin
Päivitetty