Hyppää sisältöön
null Seurakunnat mukaan Harrastamisen Suomen malliin

Seurakunnat mukaan Harrastamisen Suomen malliin

Valtakunnallisen Harrastamisen Suomen mallin pilotointi kunnissa on käynnistynyt ja ensimmäisessä vaiheessa 112 kuntaa pilotoi maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä. Suomen mallin toisen vaiheen hakukierros kunnille on 15.3.-15.4. Nyt olisi oikea aika saada seurakunnat yhteistyöhön omien kuntiensa kanssa, jotta seurakuntien lapsi- ja nuorisotyö voisi palvella osana mallia. 
Julkaistu 15.3.2021
Kouluikäinen lapsi näyttää peukkua ja hymyilee kesäisessä maisemassa.

Mutta miten malli toimii ja missä voimme olla mukana? Miten rahoitus jakautuu, kehen pitää olla yhteydessä ja millä reunaehdoilla seurakunnat toimintaa järjestävät? 

Tästä keskustellaan keskiviikkona 7.4. klo 13-14.30 Teamsissä yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualueen johtaja Henni Axelinin kanssa. Mukana keskustelussa myös Kirkkohallituksen Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen sekä Lasten ja nuorten keskuksen asiantuntijoita. 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan, kysymään, kuulemaan ja jakamaan ideoita! 

Tilaisuuden ohjelma

klo 13.00 tervetuloa webinaariin / Katri Korolainen, viestinnän ja vaikuttamisen johtaja, Lasten ja nuorten keskus

klo 13.10 Mikä on Harrastamisen Suomen malli ja missä sen kanssa mennään nyt? Henni Axelin, nuorisotyön ja -politiikan johtaja, Opetus- ja kulttuuriministeriö 

klo 13.30 Keskustelua ja kysymyksiä Hennin kanssa 

klo 14.00 Jatketaan keskustelua seurakuntien voimin, mukana keskustelemassa musiikkikouluttaja Riikka Jäntti (LNK), liikuntakasvatuksen koordinaattori Markku Autio (LNK), Kasvatus- ja perheasioiden johtaja Jarmo Kokkonen (Kirkkohallitus) ja Katri Korolainen ( LNK) 

klo 14.30 tilaisuuden päätös 

Linkki TeamsiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: minedu.fi/suomen-malliLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lisätietoja webinaarista: katri.korolainen(at)lastenjanuortenkeskus.fi

 

(Uutinen & kuva: Lasten ja Nuorten Keskus ry)

Takaisin
Päivitetty