Hyppää sisältöön
null Reseptio-lehden kevään numeron teemoina Dietrich Bonhoeffer, kirkon missionaarisuus ja näkyvä ykseys

Reseptio-lehden kevään numeron teemoina Dietrich Bonhoeffer, kirkon missionaarisuus ja näkyvä ykseys

Tässä numerossa muistetaan merkittävän luterilaisen ja ekumeenisen teologin Dietrich Bonhoefferin kuoleman 75-vuotismuistopäivää. Numeroon on koottu myös viimeisimmän suomalaisen luterilais-ortodoksisen dialogin antia. Lisäksi mukana on esityksiä Yhteinen julistus vanhurskauttamisopista -julkaisun 20-vuotisjuhlaseminaarista.
Julkaistu 9.4.2020
Reseptio-lehden kansikuva.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta toisen maailmansodan päättymisestä ja sen jälkeisen ajan yhden tunnetuimman teologin Dietrich Bonhoefferin (1906–45) kuolemasta. Hän on antanut merkittäviä virikkeitä ekumeenisen liikkeen teologiseen ja eettiseen pohdintaan ja kirkon tehtävän ja kristillisen sanoman tulkinnan pohdintaan nykykontekstissa.

Numeroon on koottu myös Suomen ev.-lut. kirkon ja Suomen ortodoksisen kirkon viimeisimpien keskustelujen antia liittyen etenkin kirkon näkyvän ykseyden teemaan.  

Lisäksi mukana on esityksiä Yhteinen julistus vanhurskauttamisopista -julkaisun 20-vuotisjuhlaseminaarista viime syksyltä. Seminaarissa pohdittiin vanhurskauttamisopin ajankohtaista merkitystä eri näkökulmista.

Mukana on myös muutama esitys viime syksyisestä ekumeenisen teologian päivästä, jossa aiheena oli jumalanpalveluselämä yhteisen oppimisen paikkana.
 

Reseptio 1/2020Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Tomi Karttunen
tomi.karttunen(at)evl.fi 
 

Takaisin
Päivitetty