Hyppää sisältöön
null Koulutuskeskuksen koulutuksella uusia näkökulmia omaan työhön

Koulutuskeskuksen koulutuksella uusia näkökulmia omaan työhön

Kirkon koulutuskeskuksen vuoden 2021 koulutustarjonta kutsuu seurakuntatyön asiantuntijat kehittämään osaamistaan ja etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja muuttuvan seurakunnan ja maailman asettamiin haasteisiin.
Julkaistu 18.9.2020

Tulevan vuoden koulutuksissa muun muassa tuodaan digitaalisen auttamisen menetelmät omaan työhön, pohditaan moniäänistä ja arvostavasti kuuntelevaa seurakuntaa, ollaan elämän ja kuoleman äärellä, hyödynnetään musiikkia seurakuntalaisten kohtaamisessa ja sukelletaan syvemmälle Raamattuun.

Ilmoittautuminen Koulutuskeskuksen ensi vuoden koulutuksiin on parhaillaan käynnissä. Muista ilmoittautua 31.10. mennessä koulutuskalenteri.evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tervetuloa oppimaan yhdessä! 

Kirkon koulutuskeskuksen koulutustarjonnassa on vuodelle 2021 seuraavat koulutukset seurakuntatyön asiantuntijoille työn kehittämisen tueksi: 

Diakonian teologia – kestävä diakonia (5 op) 

Miten kestävyyden eri näkökulmat ovat osa käyttöteologiaa? Miten diakonian teologiaa tunnistetaan ja tehdään arjessa köyhyyden todellisuuksissa sekä talouden ja ilmaston murroksien keskellä?  

Dialogisuus kirkon työssä (5 op)

Miten moniäänisyys, tasaveroisuus ja arvostava kuunteleminen voivat rikastuttaa seurakunnan toimintaa? Dialogisuus avaa kiinnostavia näköaloja omaan työntekemisen tapaan ja kirkon työhön.  

Elämä ja kuolema (5 op) 

Kuinka käsittelemme elämän rajallisuutta, luopumista ja kuolemaa omassa mielessämme ja työntekijänä ihmisten kanssa? Koulutuksessa tarkastellaan eettisiä kysymyksiä ja hautaan siunaamisen prosessia sekä etsitään konkreettisia tapoja kehittää omaa työtä.  

Erityinen tuki – nuoret ja lapset (5 op)

Miten hyödyntää työssä digitaalisen auttamisen menetelmiä ja tunnistaa ja auttaa erilaisia oppijoita?   

Gospelkuoron iloa (5 op)

Tavoitteena svengi ja autenttinen gospelkuoron soundi.    

Hyvän säestämisen taito (3 op) 

Tule yhdessä etsimään uutta intoa ja ideoita seurakunnan virsilaulun tukemiseen ja johtamiseen sekä inspiroitumaan yhteismusisoinnista kollegojen kanssa.  

Kirkon kasvatus muuttuvassa toimintaympäristössä (5 op) 

Toimintaympäristö muuttuu – muuttuuko kirkon kasvatus, entä oma työsi?  Tule pohtimaan toimintaympäristön haasteita ja kehittämistarpeita.  

Monimuotoinen spiritualiteetti (5 op) 

Syvennytään johonkin spiritualiteetin ilmiöön tai muotoon, harjoitetaan sitä omassa elämässä, kokeillaan sitä omassa työssä, dokumentoidaan ja raportoidaan kokemuksista.   

Musiikki, hoiva ja vuorovaikutus (3 op) 

Miten hyödyntää musiikin mahdollisuuksia tietoisemmin työssä eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Soveltuu kaikille seurakunnan työntekijöille.  

Raamattu ja identiteetti (5 op)

Koulutus soveltuu kaikille kirkon työntekijöille (muille kuin teologeille), jotka käyttävät Raamattua työssään ja haluavat päivittää Raamattuun, sen tutkimukseen ja tulkintaan liittyvää osaamistaan.  

Syvemmälle Raamattuun  (10 op)

Koulutuksessa tarkastellaan Raamatun tekstejä syntyaikojensa kulttuuritaustoja vasten, ihmisyyden peruskysymysten sanoittajina, identiteetin luojina, haastajina ja ylläpitäjinä, uskon jatkuvan kontekstuaalisuuden ilmentäjinä ja Jumala-uskon ydinkysymysten moninaisten sanoitusten perustana ja tulkkeina.   

Sävellys- ja sovituskoulutus (5 op)

Kanttoreille suunnattu koulutus, jonka tavoitteena on kehittää ja syventää käytännön työssä tarvittavia sovitus- ja sävellystaitoja sekä syventää soinnutuksen, soitinnuksen ja tyylinmukaisuuden osaamista. Toteutetaan osittain verkossa.  

#tehdään yhdessä #messu (5 op)

Työyhteisölle ja tiimeille tarkoitettu moniammatillinen jumalanpalveluskoulutus. 

 

Osoitteesta koulutuskalenteri.evl.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessälöydät koko henkilöstökoulutustarjonnan sekä verkostotapaamiset.   

Osoitteesta evl.fi/henkilostokoulutusLinkki avautuu uudessa välilehdessä  löydät tietoa henkilöstökoulutuksesta kuten pastoraalitutkinnosta ja kirkon erityiskoulutuksista.

 

Lisätietoja: 
kurssisihteeri Ulla Pyykkö, ulla.pyykko@evl.fi 
koulutussuunnittelija Eeva Salo-Kopperi, eeva.salo-kopperi@evl.fi 
Kirkon koulutuskeskuksen sijainti ja saapuminen

Takaisin
Päivitetty