Hyppää sisältöön
null Hae kirkkomme edustajaksi Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostoon 2023-25!

Hae kirkkomme edustajaksi Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostoon 2023-25!

Kiinnostaako kristittyjen nuorten kansallinen ja kansainvälinen kohtaaminen? Oletko alle 30-vuotias Suomen ev.-lut. kirkon jäsen? Hae kirkkomme edustajaksi Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostoon!
Julkaistu 4.8.2022
Nuoria paneelissa kokoushuoneessa
Kuva: Suomen Ekumeeninen Neuvosto

Nuorisojaosto edistää ekumeenista nuorisotyötä sekä kristittyjen nuorten kansallista ja kansainvälistä kohtaamista. Nuorisojaoston pääasiallinen toimintamuoto on yhteiset kokoukset ja keskustelut, minkä lisäksi järjestetään tapahtumia ja kampanjoita sekä toimitaan tiedonvälittäjinä omiin lähettäjäkirkkoihin.

Jaoston jäsenistön muodostavat Suomen Ekumeenisen Neuvoston jäsen- ja tarkkailijakirkkojen sekä kumppanuusjärjestöjen edustajat.

Edustajaksi toivotaan ekumeniasta kiinnostunutta nuorta, jolla on kokemusta osallistumisesta paikallisseurakunnan toimintaan. Hyvän taustan antaa esimerkiksi aktiivinen toiminta oman seurakunnan nuorisotyössä, kristillisessä järjestössä tai seurakunnan luottamushenkilönä.

Teologian ja ekumenian tuntemus katsotaan eduksi, mutta alan opinnot eivät ole välttämättömiä. Edustajan on oltava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja kauden alkaessa alle 30-vuotias.

Ulkoasiain osasto hakee kahta uutta edustajaa vuosille 2023-2025. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi ja miksi olisit sopiva edustajan tehtävään viimeistään 22.8.2022 asiantuntija Ari Ojelille ari.ojell(at)evl.fi

Suomen Ekumeeninen Neuvosto (SEN) on maassamme toimivien kirkkojen, kristillisten yhteisöjen ja seurakuntien yhteistyöjärjestö. SEN on osa globaalia ekumeenista liikettä, jonka tavoitteena on vahvistaa kristittyjen yhteyttä ja yhteistä todistusta Suomessa, toimia keskustelualustana ja kohtaamispaikkana.

Neuvoston toimintaa ohjaavat kaksi keskeistä periaatetta: 1) kristillinen todistus rakkautena ja kristittyjen yhteytenä sekä 2) yhteinen työskentely luomakunnan ja ihmisarvon puolesta.

 

Suomen Ekumeenisen Neuvoston verkkosivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Takaisin
Päivitetty