Hyppää sisältöön
null "Luomme verkostoja ja välitämme tietoa" - Elina Hellqvistin haastattelu

"Luomme verkostoja ja välitämme tietoa" - Elina Hellqvistin haastattelu

Elina Hellqvist valittiin kirkon lähetystyön keskuksen johtajaksi toukokuun alusta vuoden 2022 syyskuun loppuun. Hän seuraa tehtävässä Jaakko Rusamaa. Johtajan sijaisuus on ollut täytettävänä vuodesta 2018 lähtien, kun Risto Jukko valittiin Kirkkojen maailmanneuvoston maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission johtajaksi. Tässä Elinan ajatuksia uudessa tehtävässään.
Julkaistu 9.6.2020
Elina Hellqvist
  1. Elina Hellqvist, sinut valittiin kirkon lähetystyön keskuksen johtajan sijaisuuteen toukokuun alusta lähtien. Mikä sai sinut hakemaan tätä tehtävää?

Olen toiminut asiantuntijana KLK:ssa edeltävät kolme vuotta. Hain johtajan tehtävää, sillä halusin laajentaa näkökulmaa ja kehittää omaa osaamistani KLK:n koko tehtäväkentän osalta.

  1. Tätä ennen toimit lähetystyön keskuksessa uskontojen kohtaamisen asiantuntijana. Mitkä olivat suurimpia oivalluksiasi tuossa tehtävässä toimiessasi?

Yksi aivan keskeinen oivallus oli se, että vuorovaikutus muita uskontoja tunnustavien ihmisten kanssa haastaa sanallistamaan omaa kristillistä identiteettiä. Jos on tekemisissä vain toisten suurin piirtein samalla tavalla ajattelevien kanssa, niin oma identiteetti ei pääse kirkastumaan ja syventymään. Vuoropuhelun edellytys on myös omien sokeitten pisteitten ja ennakkoluulojen tunnistaminen.

  1. Mikä on mielestäsi oleellisinta kirkon lähetystyön keskuksen toiminnassa?

Luoda verkostoja ja välittää tietoa. Parhaimmillaan me KLK:ssa voimme olla luomassa ja vahvistamassa verkostoa, joka pitää esillä kokonaisvaltaista missiota kaikessa kirkon työssä, ja tuo suomalaiseen keskusteluun globaalin teologian oivalluksia ja löytöjä.

  1. Mitä toivot kirkollemme sen suhteissa maailmanlaajaan kirkkoon?

Kirkkomme eri tasoilla tiedostaa olevansa aina osa maailmanlaajaa yhteisöä ja liikettä, ei vain paikallinen toimija Suomessa.

  1. Mitä odotat kirkon suunnitteilla olevalta, vuoteen 2026 suuntaavalta strategialta?

Toivon, että siinä näkyy em. tietoisuus siitä, että olemme osa globaalia Kristuksen kirkkoa. Samoin pidän tärkeänä, että olemme tietoisia siitä, miten kokonaisvaltainen missio on jokaisen seurakunnan ja kirkon jäsenen tehtävän ydintä.

  1. Miten rentoudut?

Vapaa-aika kuluu pitkälti perheen kanssa touhutessa. Lasten kautta olen löytänyt uudelleen vanhan partioharrastuksen, ja ison osan vapaa-ajasta täyttää joukkueenjohtajan tehtävät tytärteni muodostelmaluistelujoukkueessa. Oma pääni nollautuu parhaiten liikunnan parissa ja luonnossa liikkuessa.

  1. Mitä muuta haluaisit sanoa tässä yhteydessä?

Kirjoittelen blogia, jota pääsee lukemaan osoitteessa https://blogit.evl.fi/kasvokkain/

Takaisin
Päivitetty