Takaisin

Erityiskoulutuksissa kehitetään työtä ja suuntaudutaan eteenpäin: uusi moduulitaulukko vuodelle 2020

Erityiskoulutuksissa kehitetään työtä ja suuntaudutaan eteenpäin: uusi moduulitaulukko vuodelle 2020

Kirkon koulutuskeskuksen järjestämien kirkon erityiskoulutusten keskeisin tunnuspiirre on osaamisen, toiminnan ja työn kehittäminen sekä ennakointi ja uuteen suuntautuminen. Useat koulutukset ovat moniammatillisia.
Julkaistu 4.10.2019
Taideteos, jossa enkeli

Kirkon erityiskoulutukset ovat joko moduulirakenteisia tai yhtäjaksoisia koulutusprosesseja, kestoltaan usein n. 2-2,5 vuotta kestäviä koulutusprosesseja.

Moduulirakenteisia erityiskoulutuksia ovat diakonian, jumalanpalveluselämän, kansainvälisen työn, kasvatuksen, musiikin, raamattuteologian ja yhteisötyön erityiskoulutukset (laajuus 25-35 op).  Koulutukset rakentuvat yleensä 5 op:n moduuleista. Moduulissa kaksi lähijaksoa ja etäopiskelua. Yksittäiseen moduuliin voi myös osallistua, vaikka ei suorittaisi kokonaisuutta. Lataa uusi vuoden 2020 moduulitaulukko tästä.

Yhtäjaksoisia erityiskoulutuksia ovat kirkon johtamiskoulutukset, organisaatiokonsultoinnin, sielunhoidon, perheneuvonnan erityiskoulutukset sekä työnohjaajakoulutukset (20-60 op).

Erityiskoulutukseen edellytetään pääsääntöisesti yli 5 vuoden seurakunta- tai muun vastaavan alan työkokemusta, jotta kehittämistehtäviin, osaamisen syventämiseen ja laaja-alaistamiseen sekä erityisosaamisen muodostumiseen on riittävästi kokemuspohjaa.

Kehittämistehtävän tai -hankkeen aihe valitaan seurakunnan tarpeiden ja osaamisen kehittämisen pohjalta. Työn kehittäminen tapahtuu etäjakson aikana osana omia työtehtäviä. Lähijaksojen aikana tuloksia ja ideoita jaetaan osallistujien kesken.

Koulutukset järjestetään suomen kielellä. Oppimistehtäviä on mahdollista suorittaa myös ruotsiksi ja tapauskohtaisesti muilla kielillä. 

Tästä löydät vuoden 2020 kirkon erityiskoulutukset koulutuskalenterista.

Tutustu erityiskoulutusten kuvauksiin tästä.

Lisätietoja: koulutussuunnittelija Eeva Salo-Kopperi eeva.salo-kopperi@evl.fi

Takaisin

Päivitetty