Hyppää sisältöön
null Uutta näkemystä ja intoa Raamatun käyttöön seurakuntatyössä

Uutta näkemystä ja intoa Raamatun käyttöön seurakuntatyössä

Raamattu on liian tärkeä kirja jätettäväksi vain teologeille. Raamattu ja identiteetti (5 op) on koulutus, joka soveltuu kaikille kirkon työntekijöille kuten diakonian ja kasvatuksen työntekijöille sekä kanttoreille ja lähetyssihteereille. Koulutus on tarkoitettu työntekijöille, jotka käyttävät Raamattua työssään ja haluavat päivittää Raamattuun, sen tutkimukseen ja tulkintaan liittyvää osaamistaan.
Julkaistu 21.10.2019
Tyttö pitää kädessään Raamattua
Kuva: Sanna Krook

Raamattu ja idententiteetti -koulutus järjestetään jälleen 18.-20.5. ja 2.-4.12.2020 Kirkon koulutuskeskuksessa Järvenpäässä.

Kun osallistujilta on kysytty, mitä eväitä sain työhöni, he ovat vastanneet:

”Raamatun tekstejä katson nyt avarammin, ne avautuvat rikkaammin ja monipuolisemmin…. on uskallusta katsoa tekstejä avarammista näkökulmista.”

”Sain valtavasti lisätietoa Raamatusta, joka rohkaisee keskusteluun sekä antaa lisävälineitä esim. hartauden valmisteluun.”

”Sain kurssilta paljon eväitä työhöni, nimenomaan raamattutietouden kasvettua kurssin aikana. Ideoita aion kehitellä ja hyödyntää mm. rippikouluissa ja isostoiminnassa (niin kun käytännön tehtävän kautta olenkin jo tehnyt)."

Kirkon koulutuskeskuksen kouluttajan Mika Aspisen johdolla koulutuksessa tutustutaan esimerkkien valossa Raamatun keskeiseen sisältöön, suuriin linjoihin, tekstien luonteeseen ja syntytaustaan.  Lähijaksoilla keskustellaan Raamatun tutkimuksen ja tulkinnan moninaisuudesta ja opitaan näkemään Raamatun syntyaikojen historiallisen taustan merkityksen tekstien tulkinnalle.

Koulutus painottuu teologisiin sisältöihin ja tulkintakysymyksiin, ei yksittäisiin konkreettisiin raamatunkäyttömenetelmiin. Osallistujat ovat löytäneet uutta innostusta ja näkemystä. Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat kuvanneet, mitä he vievät siitä mukanaan takaisin työhön:

”Erilaiset tulkinnat voivat elää sovussa.”
”Pidän kurssin todistusta arvopaperina siinä mielessä, että pidän Raamattu-innostusta päällä.”

Ilmoittautuminen koulutukseen on käynnissä. Ilmoittaudu 31.10.2019 mennessä tästä. Koulutukseen voi tulla useampi henkilö yhdessä samasta seurakunnasta.

Lisätietoja: Mika Aspinen mika.aspinen@evl.fi

Takaisin
Päivitetty