Hyppää sisältöön

Toimintaa ja hiljentymistä aikuisille

Aikuiselle seurakuntalaiselle seurakunnat tarjoavat monenlaisia kerhoja ja piirejä elämää rikastuttamaan. Mielekkään tekemisen ja mukavan seuran lisäksi piirit ja kerhot tuovat mahdollisuuden oman itsen hoitamiseen ja hengellisen elämän syventämiseen.

Raamattupiireissä tutustutaan Raamatun teksteihin yhdessä muiden seurakuntalaisten kanssa. Rukouspiirissä puolestaan rukoillaan yhteisten asioiden ja seurakuntalaisten jättämien esirukouspyyntöjen puolesta. Niin kutsutuissa miestenpiireissä ja naistenpiireissä keskustellaan ajankohtaisista asioista, toisinaan vierailevan puhujan alustuksen pohjalta.

Lähetyspiirit juontavat juurensa 1800-luvulta. Jo silloin järjestettiin lähetysrukoustilaisuuksia ja lähetysompeluseuraoja, joissa kerättiin varoja lähetystyöhön. Toiminnan muodot ovat muuttuneet, mutta edelleen tavoite on sama: tukea lähetystyötä niin taloudellisesti kuin esirukouksin. Kirkon kansainväliseen työn tukemiseksi monet lähetyspiirit – tai nimikkopiirit tai lähetysvastuuryhmät, kuten niitä myös kutsutaan – tekevät erilaisia käsitöitä myytäväksi.

Monissa seurakunnissa voi harrastaa ryhmässä kutomista, kirjallisuutta, runoilua tai maalausta. Tarjolla on myös esimerkiksi lentopalloa, draamaryhmää, sählyä tai laulua. Vaikka vetäjät ovat usein alan ammattilaisia tai vahvoja harrastajia, seurakunnassa kynnys on usein matalalla – mukaan pääsee useimmiten ilman etukäteistaitoja tai -tietoja.

Katso tarjonta oman seurakuntasi sivuilta.