Hyppää sisältöön

Sanansaattajat

Sanansaattajat ry (SANSA) en är av den lutherska kyrkans missionsorganisationer. Den har specialiserat sig på radiomissionsarbete. Sanansaattajat grundades år 1973. Organisationens huvudkontor finns i Hyvinge.

Organisationen har uppstått ur viljan att sprida evangeliet till länder där det inte har varit möjligt eller visat sig svårt att utföra traditionellt missionsarbete. De första programmen sändes på ryska till Sovjetunionen. Följande år började Sanansaattajat producera radioprogram på serbokratiska och kinesisk mandarin. Genom radioarbetet vill man stöda kyrkorna i arbetet med att nå nya människor och deras undervisning.

Numera producerar Sanansaattajat radioprogram bland annat till Kina, Indien, Indonesien, Centralasien, Mellanöstern, Afrika och Ryssland. Man använder sig av sammanlagt 38 språk. Sanansaattajat utför missionsarbete i Kroatien, Frankrike, Slovakien, och den internationella radiomissionsorganisationen FEBC (Far East Broadcasting Company) utför forskningsarbete i Finland.

I Finland har organisationen också utbildnings-, förkunnelse- och publikationsverksamhet. I Finland gör Sanansaattajat program om ”Bibeln från pärm till pärm” (Raamattu kannesta kanteen) som hörs via de flesta finskspråkiga lokalradiostationer och via Internet.

Sanansaattajat ordnar varje år en sommarfest för radiomissionsarbetet.