Hyppää sisältöön

Radioprogram

Den nationella radions andaktsprogram sköts av Kyrkans informationscentralsradioredaktion i samarbete med Yleisradio och kyrkosamfunden.

Yle Radio 1 sänder över 60 lutherska gudstjänster per år, två morgonandakter och en kvällsandakt på vardagar. Faktaprogrammet Horisontti sänds ca varannan söndag efter gudstjänsten. Dessutom gör radioredaktionen programserier för kommersiell radio.

På motsvarande sätt produceras andaktsprogram även på svenska för Borgå stift. De produceras av radio- och tv-redaktionen vid Kyrkans central för det svenska arbetet. På svenska sänds i Radio Vega radierade gudstjänster varje helgdag och tre olika andakter per dag, andrum och morgonandakten på morgnarna, samt en aftonandakt.

Dessutom produceras kristna radioprogram, särskilt inför de stora helgerna. Församlingar och kyrkliga samfälligheter producerar program i huvudsak för kommersiella och för regionala radiostationer. Radio Dei är den första kristna radiostationen i Finland. Dess hörbarhet har under det senaste året utvidgats till att omfatta alla landets större städer.

Sanansaattajat är en missionsorganisation inom kyrkan som har specialiserat sig på radioarbete.