Hyppää sisältöön

Ulkopuolisuuden ehkäisy / Erityisnuorisotyö

Kirkon erityisnuorisotyön ja ulkopuolisuudenehkäisyn tavoite on, että kukaan ei jää yksin. #kukaaneijääyksin- ajattelu on läsnä kaikessa kirkon kasvatuksessa.

Suuressa koossa teksti Kukaan ei jää yksin.

 

#kukaaneijääyksinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkohallituksen täysistunto on kiitoksin hyväksynyt Että kukaan ei jää yksin - Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kasvatuksen ulkopuolisuuden ehkäisyn suuntaviivat.

Kirkon kasvatuksen työ ulkopuolisuuden ehkäisemiseksi tähtää yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden torjumiseen, lapsen, nuoren ja perheen voimistumiseen sekä osallisuuden ja hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Ulkopuolisuuden ehkäisy on asenne ja työote, joka jokaisen kirkon kasvattajan tulee omaksua. Samaan aikaan se on erityistehtävä, joka etsii ja tukee niitä lapsia ja nuoria, jotka muuten jäävät tavoittamatta.

Peruste kirkon työlle ulkopuolisuuden ehkäisemiseksi nousee sen perustehtävästä kasvatuksen ja diakonian alueilla. Jumalan rakkaus jalkautuu ihmisten teoiksi.

Ulkopuolisuuden ehkäisyssä toimitaan pitkäjänteisesti ja yhteistyöhakuisesti, ansaiten lasten, nuorten ja perheiden sekä yhteistyökumppaneiden luottamuksen.

Ulkopuolisuuden ehkäisy kehittyy ja uudistuu reagoiden nopeasti toimintaympäristön tarpeisiin.

Polku- toimintamalliin on luotu Ulkopuolisuuden ehkäisyn silmälasit, joiden avulla voi kehittää omia työprosesseja mahdollisimman sisään kutsuviksi.

Työntekijöiden Teams- Erkkakahvit

12.9. klo 15-16.

31.10. klo 13-14

30.11. klo 10-11

23.1. klo 10-11

13.2. klo 10-11

11.4. klo 13-14

8.5. klo 10-11


Edelliset linjaukset

Erityisnuorisotyön linjaukset Läsnäolon nuorisotyö (2016)

Päivitetty