Hyppää sisältöön

Kirkon työelämä - Kirteko

Kirtekossa innostamme ja kannustamme kehittämään kirkon työelämää, jakamaan kehittämisen ideoita ja käytäntöjä sekä käymään vuoropuhelua kirkosta tulevaisuuden työpaikkana!

Tulevaisuuden työelämä tehdään yhdessä

Kirkon pääsopijaosapuolet kutsuvat työntekijät ja työpaikat yhteiseen vuoropuheluun - luomaan kirkosta tulevaisuuden työpaikkaa. Tarjoamme vuoropuhelun foorumeiksi työpaikoille ja työyhteisöille Tulevaisuuden työelämätaidot -verkkovalmennuksen ja kutsumme Kirteko-tapaamisiin erityisesti  työpaikkojen johtoa ja esihenkilöitä sekä luottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja kuulemaan toisiaan ja tekemään näkyviksi työyhteisöjen ajatuksia. Tarvitsemme toinen toisiamme tekemään työelämästä entistä parempaa.

Lue lisää verkkovalmennuksesta tästä tai kirkon työntekijöiden intranetistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lue lisää Kirteko-tapaamisista.

Verkkovalmennus ruotsiksi, ks. SacristaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

null Tuoreessa tutkimusraportissa annetaan kirkolle ehdotuksia hengellisen väkivallan kitkemiseksi

Tuoreessa tutkimusraportissa annetaan kirkolle ehdotuksia hengellisen väkivallan kitkemiseksi

Julkaistu 2.12.2020

Kirkkohallituksen tuoreessa raportissa "Kirkko ja hengellisen väkivallan ratkaisut” esitetään ehdotuksia hengellisen väkivallan torjumiseen sekä siihen, millaisessa roolissa Suomen evankelis-luterilainen kirkko voisi olla asian suhteen. Raportin ovat kirjoittaneet Kirkkohallituksen asiantuntija Johanna Hurtig ja politiikantutkija Aini Linjakumpu Lapin yliopistosta.

Raportissa tarkastellaan hengellisen väkivallan määrittelyjä ja väkivaltaan altistavia yhteisöpiirteitä. Pääpaino on hengelliseen väkivaltaan puuttumisessa, ennaltaehkäisyssä ja vaurioiden korjaamisessa.

Tutustu raporttiin Turvallinen seurakunta -sivulla

Takaisin

Tapahtumat

Jakaessa saat!

Kirkon työelämä 2020 -ohjelman puitteissa on julkaistu verkossa helmikuusta 2019 alkaen kuvauksia seurakuntien hyvistä työelämäkäytännöistä, jotka on nimetty kehittämisen iduiksi. Käy lukemassa, millainen itu-matka on ollut Kirkon työmarkkinalaitoksen asiantuntijan Krista Mikkosen mielestä.

Kristan blogikirjoitus on julkaistu Kirkonkellossa.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Suositus epäasiallista kohtelua ja häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä

Olisiko työpaikallanne tarvetta ottaa hyvä käytös haltuun? Se onnistuu hyödyntämällä kirkon pääsopijaosapuolten suositustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.